Nieuwe hobby of oude passie? Zo richt jij je hobbykamer in!

hobbykamer

Denk jij bij het woord ‘hobbykamer’ meteen aan een ouderwetse naaikamer, een duf repetitiekot of een donkere game room? Wij helpen alle vooroordelen de wereld uit! Een hobbykamer is er voor iedereen, voor elke hobby én voor elke woning. Weinig plaats? Geen probleem! Na het lezen van dit artikel is jouw mening vast veranderd & wil je instant op zoek naar een nieuwe hobby als excuus om je hobbykamer in te richten.

#1 Hobbykamers zijn suf

We geven het toe… ‘hobbykamer’ is een stoffig woord dat weinig spectaculairs belooft. Maar niets is minder waar! Jij maakt je hobbyruimte zo eigentijds en gezellig als je zelf wil.

relaxruimte in de tuin
Deze bohemian ruimte nodigt uit om een goed boek te lezen, te rusten of creatief bezig te zijn.

Naaien & breien zijn terug hip, naaikamers volgen! Als je creatief bent, is het een leuk idee om je materiaal in een open kast uit te stallen: kleur én inspiratie gegarandeerd! Muzikanten hoeven zich niet te verschuilen in een donker, geluidsdicht hok (op drummers na dan misschien ;-D). Een tuinkamer als repetitieruimte bijvoorbeeld, klinkt goed, toch?

tuinkamer als repetitieruimte
Muziek maken in de tuin? Yes, please! Foto bij designboom.com (Pinterest).

#2 Lezen is geen hobby

Nog zoiets… de veronderstelling dat een hobby bijzonder, actief of creatief moet zijn. Dat is dus niet het geval. Ook genieten van een goed boek, mediteren of naar de vogels kijken zijn hobby’s als een ander. Elke vrijetijdsbesteding waar jij energie uit haalt verdient naast een plek in je agenda, ook een plek in je huis.

leeshoek
Foto bij m.9gag.com (Pinterest).

Lees je graag? Zoek een leuk zeteltje uit, ruim je boekenkast op en maak het gezellig met een paar planten, een leeslamp of zelfs een koffieapparaat!

#3 Voor een hobbykamer heb je veel plaats nodig

Nu we steeds kleiner & compacter wonen, denk je misschien ‘Ik heb helemaal geen plaats voor een hobbykamer!’ Zelfs dát is geen must. Een aparte ruimte, volledig toegewijd aan je passie is fijn, maar zelfs een klein hoekje in je woning is voldoende om te doen wat je graag doet. Met een bank met kussens om te lezen of ontspannen, een piano in de hoek van de woonkamer of een schildersezel voor het raam creëer je ruimte – letterlijk & figuurlijk – voor jouw favoriete bezigheid.

11/01/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?