Een bohemian interieur dankzij 5 invloeden: jouw unieke paradijs

bohemian slaapkamer

Het hele jaar door het gevoel hebben dat je lekker aan het reizen bent, elke dag heerlijk ontspannen thuiskomen en je woonkamer voor de volle 100% inrichten zoals jij dat wilt? Dan ga jij je helemaal thuisvoelen in een bohemian interieur: van een boho chic interieur tot over te top, in dit artikel ontdek je wat een bohemian interieur is … en 5 belangrijke invloeden voor wanneer je je eigen woonkamer of slaapkamer omtovert!

Invloed #1: reizen & exotische bestemmingen

Hetgeen een bohemian interieur het meest typeert, is natuurlijk de invloed van exotische reizen. Je wilt dat heerlijk ontspannen reisgevoel toch het hele jaar door vasthouden! Daarom zie je vooral heel veel bijzondere items in een boho interieur. Een accessoire van die leuke reis naar Thailand, een wandtapijt uit Marokko of een rotan stoel dat je ergens op een gezellig rommelmarktje hebt gevonden … het past allemaal. Bovendien maakt dat je interieur meteen persoonlijk én uniek.

Invloed #2: mix van oud en nieuw

Souvenirs kunnen natuurlijk altijd tweedehands zijn. Maar ook leuke spulletjes die je vindt op een rommelmarktje of zelfs je meubels kunnen al eens geliefd zijn geweest door iemand anders. Een vintage bohemian interieur is dan ook erg stijlvol! Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen nieuwe dingen mag kopen. Haal je droomsofa dus gerust uit de meubelwinkel in je buurt! Het is net die mix tussen oud en nieuw dat een bohemian interieur zo uniek maakt.

boho chic interieur
De lamp is zelf geweven en de rotan stoel stond in de kringloopwinkel. Maar de zetel, die is spiksplinternieuw!

Invloed #3: natuurlijke én intense kleuren in bohemian interieur

Vooral het boho chic interieur is tegenwoordig erg populair. Dat is dan ook de meest toegankelijke stijl. De basiskleuren zijn neutrale aardetinten, denk aan beige, roest en zand. Die geven je interieur een erg zachte uitstraling.

Die zachte tinten worden aangevuld met diepere kleuren. Vooral donkergroen is een echte topper: die kleur komt dan ook terug in je plantenverzameling, die perfect past in een boho chic interieur. Het geheel extra fancy maken? Ga da meteen ook voor zilveren en/of gouden accenten.

Maar een boho interieur is vaak heel wat avontuurlijker en gedurfder. Denk aan …

  • exotische, kleurrijke prints,
  • specerijkleuren zoals turquoise, okergeel, koningsblauw en aubergine paars,
  • verschillende kleurencombinaties én prints door elkaar.

En die kleuren zie je heus niet alleen in de decoratie, ook in de meubels en zelfs op de muren komen ze terug. Écht een avontuurlijk interieur dus!

Invloed #4: verschillende stoffen combineren

Dat je oude en nieuwe meubelstukken mag combineren, dat hebben we je al verteld. Maar in een boho interieur vind je ook heel wat verschillende stoffen terug. Een wandtapijt aan de muur, eetkamerstoelen uit velours, een schapenvacht op een rieten stoel … Je mag zelfs twee verschillende tapijten vlak naast elkaar leggen!

wandtapijt blauw
Weet je nog niet zeker of een bohemian interieur wel iets voor jou is? Begin dan eens met een stijlvol wandtapijt!

Invloed #5: natuurlijke materialen in bohemian interieur

Een laatste belangrijk element van een bohemian interieur: natuurlijke materialen. Je meubels bestaan uit materialen als bamboe, riet, rotan en hout. Perfect om te combineren met vintage accessoires en diepere kleuren. Bovendien hebben die meubels erg veel karakter, waardoor je woonkamer of slaapkamer extra stoer wordt.

bohemian interieur slaapkamer
Een bed van paletten, een houten kastje, een parketvloer … de natuurlijke materialen zien we hier duidelijk terugkomen

Het mag duidelijk zijn: een bohemian interieur, van een vintage bohemian interieur tot zelfs bohemian industrieel, is een unieke mix van kleuren, materialen, stoffen én prints. Maar het interessantste van zulk interieur? De persoonlijke toets! Kom elke dag heerlijk ontspannen thuis in je eigen boho woonkamer. Wat vind jij van de trend? Is het een blijver? Laat het ons zeker weten in de comments!

05/06/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?