Boekenwurmen opgelet: 6x eigenzinnige boekenkasten voor in je interieur

boeken op schap

Lezer of geen lezer, iedereen heeft wel een aantal boeken in huis. Denk niet enkel aan liefdesromans en actiethrillers. Ook strips, encyclopedieën, koffietafelboeken en natuurlijk kookboeken mogen we zeker niet over het hoofd zien. Het boek verdient dus zeker en vast een prominent plekje in jouw interieur. En waar doe je dit beter dan in een originele boekenkast?… Laat je alvast inspireren door deze zes eigenzinnige boekenkasten.

#1. Een harmonieuze combinatie

Een beeldscherm blijft voor velen aantrekkelijker dan een blad papier. Kijk maar hoeveel aandacht er gaat naar de aankoop van een nieuwe tv-toestel: is het toestel niet te groot voor mijn woonkamer, hang ik het op aan de muur of staat het wel goed op mijn kast? Maar voor een echte boekenwurm verdient een boekenkast ook de nodige aandacht. Ben je zowel een bingewatcher als een boekenwurm? Dan biedt deze minibibliotheek the best of both worlds.

tv in boekenkast

#2. Lezen is voor slimmeriken

Lezen is niet enkel ontspannend, maar je steekt er ook nog iets van op. Zo kan het boek je inhoudelijk dingen bijleren en ook je taalinzicht wordt verder ontwikkeld tijdens het lezen. Hierdoor kies je er misschien voor om je boeken onder te brengen dicht bij jouw bureau of studieruimte. Wat dat je van deze DIY-boekenkast bestaande uit allemaal kleine compartimenten van verschillende groottes?

#3. Een boek = 100% Me-time

Knetterend haardvuurtje… Check! Een lekkere tas koffie… Check! En een goed boek… Dubbel check! De drie grondleggers voor een avondje 100% me-time. Een actiethriller of liefdesroman verzetten in no-time jouw gedachten? Een boekenkast in de vorm van een boom wordt vast de meest cosy corner van jouw stulpje.

#4. Met boeken kan je puzzelen

Maar al te vaak liggen boeken her en der verspreid. Plaats is beperkt en soms ben je gewoon te lui om ze weer op te bergen. Maar boeken hoeven echt niet veel plaats in beslag te nemen. Je hebt sowieso wel ergens nog een klein plaatsje vrij voor één of meerdere boekenkasten. Wees dus origineel en benut bijvoorbeeld die verloren ruimte onder de trap. Als je weer eens te lui bent om je boek terug te zetten, denk er dan aan: een volle boekenkast oogt veel mooier dan een lege.

boekenrek onder de trap
Foto door: Pinterest

#5. Legplanken met leuke vormen

Een boekenkast hoeft niet altijd een kast te zijn. Wat dacht je van legplanken met een aparte vorm, zoals dit ultramoderne exemplaar? Of hou je meer van een warme, Scandinavische stijl? Dan zijn er nog de handgemaakte meubels van de Belgische ontwerpster Hannemans.

designer boekenschap
Foto door: Hannemans

#6. Best geen hoogtevrees 

Wanneer lezen net iets meer dan je hobby is en je stilaan een eigen bibliotheek kan beginnen, dan heb je echt recht op een next-level boekenkast. Zo eentje waar je werkelijk al je leesvoer in kwijt kan, impressionant toch? Als je thuis over een hoog plafond beschikt, is er niets mooier dan met floor-to-ceiling boekenkasten te werken. Dankzij de ladder, bereik je even makkelijk die exemplaren op de bovenste verdieping!

ladder aan boekenkast
Foto door Pinterest


13/12/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

HD
Herman De Wulf (vraag over foto)

Waar zijn deze boekenrekken te koop?
Bestaan die in 120 cm?

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Herman,

  Deze boekenkasten zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Wij raden je aan om met deze foto naar je lokale schrijnwerker te gaan. Hij kan ongetwijfeld een prachtige kast op maat maken!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project