Een koffiehoekje in huis: dé droom van elke koffieliefhebber. Het recept.

Koffiehoekje

Opstaan. Koffie. Ontbijt. Nog meer koffie. Ziet de start van jouw dag er ongeveer zo uit? Dan is een eigen koffiehoekje de volgende aanpassing die jij doorvoert in je interieur. Drink jij je koffie zwart en houd je het graag eenvoudig & minimalistisch? Of ga je all the way met alles erop en eraan? In dit artikel vind je het succesrecept voor het perfecte koffiehoekje!

Dit heb je nodig voor het perfecte koffiehoekje

Koffie! Uiteraard is – lekkere – koffie het hoofdingrediënt voor je koffiehoekje, maar met koffie alleen sta je nog nergens. We zetten de must-haves en de nice-to-haves voor de coffee corner van je dromen even op een rijtje.

Must have

 • Het perfecte koffieapparaat. Koffiemachines bestaan in alle vormen & maten met tal van functionaliteiten. Kies een toestel dat bij jou en je koffievoorkeuren past.
 • Koffiekopjes. Een koffie smaakt nóg beter uit een mooi kopje. Vergeet ook de tassen voor cappuccino’s en de latte macchiato glazen niet!
 • Lepeltjes. Heeft dat meer uitleg nodig?
 • Suiker & melk. Je drinkt je koffie misschien het liefst zwart, maar heb je al eens latte art uitgeprobeerd? Je zal zwichten voor allerlei varianten met melk & suiker.

Nice to have

 • Koekjes. Of is dat eerder een must-have? ;-)
 • Toppings & extra’s. Mag het iets meer zijn? Dan zijn toppings & extra’s zoals karamel, cacao en likeur een leuke toevoeging, aan je koffie en aan je koffiehoekje.
 • Decoratie. Up to you! Pimp je coffee corner met een quote, plantje of dienblad om de ultieme perfectie te bereiken.

Zo ga je te werk om je koffiehoekje in te richten

 1. Zoek een fijne plek om je koffiehoekje in te richten. Dat kan de keuken zijn, maar ook in je eethoek of home office staat koffie op z’n plaats.
 2. Kies een meubel uit. Een klein (open) kastje of een apart stuk van het aanrecht zijn populaire coffee corners, maar heb je al eens aan een karretje gedacht? Zo neem je je koffie overal mee naartoe.
 3. Richt je eigen koffiebar in. Sluit je koffieapparaat aan, stal de kopjes uit en zoek mooie potten voor koffie, suiker & koekjes. Plaats of inspiratie over? Decoreren kan naar hartenlust, zolang de koffie maar de hoofdrol speelt.
 4. Geniet van een heerlijk kop koffie in je brand new coffee corner!

May your coffee be strong and your Monday be short.

Landelijk koffiehoekje
Alles erop & eraan! Foto bij seemamago.com (Pinterest).
17/11/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

H
Hanne

Waar vind je een goed koffiemachine?

HV
Helga van den Broek

Waar is die ronde plaat met Coffeebar te koop?

  CP
  Charlotte Portael

  Dag Helga,

  Bedankt voor je reactie!
  Het exacte bord kan ik niet vinden. Je vindt echter heel wat gelijkaardige bordjes op bv. bol.com.

  Met #Homeproved-groeten,
  Team Homeproved

Bekijk 2 andere vragen over dit project