Van aperitief tot digestief: de leukste ideeën voor een originele drankenkast

dienblad met karaf

Aperitief of digestief? Cocktail of mocktail? Rood of wit? Shaken of stirred? Binnenkort hoor je deze vragen niet meer enkel stellen door de barman in je favoriete café, maar stel je ze zelf aan je gasten! Met een eigen, unieke drankenkast til jij zowel je interieur als elk etentje naar een hoger niveau. De klassieke glazen kast kan altijd, maar het kan nóg leuker! Laat je inspireren.

Drankenkast wordt drankenkar: cocktails overal

Waar in de winter het salon of het keukeneiland de place to be zijn, zijn in de zomer het terras en de tuin de aperitiefplek bij uitstek. Niets leuker dan overal je lievelingsdrankje te kunnen serveren of uit te pakken met je cocktail-shakeskills. Vervang je de klassieke drankenkast door een drankenkarretje, ben je flexibel & neem je je home bar overal mee naartoe.

Kinderfeestje? Haal de dranken van de kar & vervang ze door frisdrank & snoepjes. Multifunctioneel en héél cool, zo’n bar, als je het aan de kinderen vraagt!

Subtiele klasse: dienblad op de kast

Hou je niet van alle dranken, heb je geen plaats voor een extra kastje of vind je al die flessen bij elkaar maar een zootje ongeregeld? Ook dan kan jij een drankje presenteren in je interieur. Hoe? Zo!

  1. Zoek een mooi dienblad uit als basis.
  2. Kies je favoriete (sterke) drank & giet die over in een glazen karaf.
  3. Presenteer met glazen en eventueel lepeltjes of stalen rietjes erbij.
dienblad met drank
De spiegel doet dit dienblad nog meer tot zijn recht komen. Foto bij rebeccaatwood.com (Pinterest).

Out of the box, into the world

Als het écht iets helemaal anders mag zijn, is een barglobe of drankenkast in de vorm van een wereldbol misschien wel iets voor jou. Deze stijlvolle klassieker combineert het beste van 2 werelden: een praktische kast én een uniek decoratiestuk dat je doet dromen van reizen. Helemaal de show stelen? Zorg dat je op de hoogte bent van de afkomst van de drankjes die je serveert, zodat je ze kan aanduiden op de wereldbol.

Tip: ga zeker eens een kijkje nemen op tweedehands-websites of in de kringloopwinkel. Vaak zijn vintage of antieken barkastjes die er doorleefd uitzien het allerleukst!

28/02/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?