Multifunctionele meubels: wonen is een werkwoord

Bank met veel functies

Dat multifunctionele meubels dé oplossing bieden in kleine ruimtes, is oud nieuws. Je denkt waarschijnlijk meteen aan de obligate IKEA-kinderkamer met hoogslaper en bureau, maar dat is nergens voor nodig. Jij hebt zonder het te weten al heel wat multifunctionele meubels in huis! Het enige wat jij nog nodig hebt, is een beetje creativiteit en een flinke dosis inspiratie. Benieuwd? Wij geven je alvast vijf werkwoorden om je op weg te helpen, want ook wonen is een werkwoord.

Design bed inclusief nachttafel
Het strakke design van dit bed heeft eindeloos veel mogelijkheden. Gebruik de zijkant van de houten omkadering als nachtkastje en de lege ruimte onderaan als opbergruimte. Eén bed, veel functies!

#1. Transformeren: van stoel naar ladder in 1-2-3

Transformatie is troef! Koekjes in de hoogste kast? Een stoel wordt in 1-2-3 een ladder. En wanneer je vrienden op bezoek komen, tover je je bed met een groot laken en een paar extra kussens zo om tot een gezellige zetel. Stiekem een multifunctioneel meubel in huis halen, doe je met een modulaire zetel. Die bestaat uit verschillende stukken die je gemakkelijk verplaatst in de hele ruimte. Een leeshoekje bij het raam is geboren!

#2. Verbergen: welke rommel?

Iedereen kent het wel: een drukke vrijdag op het werk, geen tijd meer om op te ruimen, maar wel een etentje gepland. Verbergen is dé truc. Een gordijn als room divider in het midden van de ruimte is niet alleen gezellig, maar ook ideaal om je rommel achter te verstoppen. Voor één keer mag het. Vrienden of familie op bezoek krijgen was nog nooit zo leuk en eenvoudig (zolang niemand het gordijn wegtrekt natuurlijk)!

#3. Uitklappen: eenvoudiger worden multifunctionele meubels niet

Uitklapbare meubels enkel voor op de camping? Think again! Een uitklapbare ladder is het ideale meubel om je drankjes op te presenteren tijdens een feestje. Ondertussen doet die klaptafel dienst als buffet.

#4. Rollen, dan loopt alles op wieltjes

Een voorlaatste tip: wieltjes! Alles wat rijdt of rolt geef je makkelijk een nieuwe plaats of functie. Gebruik je salontafel op wieltjes om zware voorwerpen te verplaatsen of je benen meer plaats te gunnen tijdens een luie TV avond. Heb je net zin om te dansen? Rol je zetels aan de kant, zet de muziek lekker luid en word de ster van je eigen dansvloer!

#5. Creëren. Want wat je zelf doet, doe je beter!

Bedenk zelf de leukste combinaties en nieuwe functies voor je meubelen. Maak van een trapladder een plantenrekje of gebruik een stapel tijdschriften als kruk. Als je een paar planken uit je boekenkast haalt, heb je in een handomdraai een nieuw bureau voor je home office.

Laat je inspireren: onze favoriete multifunctionele meubels

05/07/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?