Trend: one line art. Eenvoud & elegantie in je interieur

one line art

Google translate & zijn één-op-één vertalingen… soms is het écht zo eenvoudig. One line art klinkt je misschien nog onbekend in de oren, maar het betekent letterlijk: kunst bestaande uit één enkele lijn. Combineer die eenvoud met de elegantie van de vloeiende lijn en er ontstaat een pure vorm van kunst. In dit artikel lees je alles over de nieuwste interieurtrend.

one line art gezichten

I see faces…

One line art schilderijen geven vaak gestalte aan gezichten. Één lijn is immers voldoende om een gelaatsuitdrukking uit te beelden of de interactie tussen 2 of meer individuen weer te geven.

Onbekende gezichten, je grote idool of een zelfportret. Wie hangt er binnenkort aan jouw muur te pronken?

Deze kunstvorm is bovendien geen rocket science. Waarom probeer je het niet eens zelf uit?

Wat lijnen kunnen, kan een heel schilderij vaak niet vatten. Foto bij etsy.me (Pinterest).

… of net helemaal niet?

Gezichten mogen dan populair zijn, met one line art kan je alle kanten op. Ook dieren of net heel abstracte figuren krijgen vorm door die ene lijn. Een ander succesverhaal zit in de uitbeelding van het vrouwelijke lichaam. Een eenvoudige tekening die net voldoende toont en erg suggestief is, geeft je interieur een extra dimensie.

suggestieve vrouwelijke vormen
Suggestief, stijlvol & sprekend. Foto bij abstracthouse.com (Pinterest).

Zwart-wit denken…

Wie one line art zegt, zegt vaak zwart wit. De populairste variant van deze trend is de zwarte lijn op een witte achtergrond, maar ook het omgekeerde – wit op zwart – kan een mooi effect geven.

… of 50 tinten?

Zwart-wit te eenvoudig, heftig of net saai in jouw ogen? One line art wordt soms gecombineerd met kleurvlakken in alle mogelijke kleuren van de regenboog, met het zwaartepunt bij pastelkleuren die zachtheid uitstralen. Deze kunsttrend krijgt niet voor niets een prominente plaats aan de muren van die andere interieurtrend, de japandi interieurs.

Heb je ook bij de pastelkleuren nog niet helemaal je ding gevonden? Dan is de variant met 1 fel kleuraccent misschien dé must-have voor jouw woning?

zwart wit met rode lip
Een rode lip is voldoende om dit gezicht nog sprekender te maken. Foto bij etsy.me (Pinterest).
11/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?