Muurdecoratie inspiratie: tips voor de perfecte poster- & fotomuur!

zwarte posters met gouden quote

Je nieuwe woning nog wat gezelliger maken? Of heb je een lege muur in je interieur die nog opgefleurd moet worden? Dan ben jij op zoek naar wat leuke muurdecoratie! Maar leuke posters uitkiezen en een leuke collage samenstellen, is allesbehalve gemakkelijk. Gelukkig ben je dankzij alle inspiratie & tips in dit artikel al een heel eind op weg!

Van een enkele foto tot een heuse collage

De eerste keuze die je moet maken, is of je voor een enkele poster kiest, of je liever wat mixt & matcht. Uiteraard hangt dat vooral af van de grootte van je muur: hoe groter die is, hoe meer je kunt ophangen.

Één poster heeft vast en zeker zijn charme. Denk aan je trouwfoto, een leuke foto van je laatste groepsreis of een prachtige foto van de natuur. Moet het echt een foto zijn? Natuurlijk niet! Ook een inspirerende quote, grappige afbeelding of zelfs de plattegrond van je favoriete stad zijn mogelijk.

afbeelding plattegrond stad aan retro keukentafel
Heb jij een favoriete stad in België, Nederland of ergens anders in de wereld? Laat die plattegrond dan op een poster zetten!

Kies je voor meerdere foto’s op één muur? Dan heb je nóg meer mogelijkheden.

Muurdecoratie is één met het interieur

Je muur heel goed bij je interieur laten passen? Zorg er dan voor dat je accentkleuren terugkomen in je posters! Heb je veel plantjes staan, zijn posters met groene kleuren bijvoorbeeld leuk. Heb je net voor veel gouden kaarsjes of lampen gekozen? Dan is dat de kleur die je moet terugvinden in je muurdecoratie. Op die manier worden je muur en de rest van je interieur echt één.

roze en groene posters in salon met dezelfde kleuren
Kies posters die passen bij de accentkleur van je interieur. Zo vloeien muur en kamer mooi in elkaar over. Foto door Poster Store Nederland (Pinterest).

Je houdt het graag strak

Jij hebt een strak interieur en wilt een bijpassende collage? Geen probleem! Ook verschillende foto’s kun je mooi ordenen. Maak bijvoorbeeld elke foto exact even groot en hang ze allemaal naast elkaar of in een vierkant. Het toch net iets speelser maken? Varieer dan toch een beetje met de formaten, maar schik die verschillende posters wel in een geometrisch figuur zoals een rechthoek.

collage boven dressoir
Deze collage oogt strak doordat het een geometrische vorm heeft, maar is tegelijkertijd toch speels door de verschillende groottes. Foto door Woontrendz (Pinterest)

Muurdecoratie voor de hele wand

Wil je het net graag wat speelser, laat je je creativiteit de vrije loop! Persoonlijke foto’s, wat leuke pagina’s uit je favoriete magazine, een gekke quote ertussen … Speel vooral met de vormen en groottes van de posters. Een origineel extraatje: varieer ook in materiaal! Hang er een spiegel tussen, gebruik verschillende fotokaders, noem maar op. Zo geef je je postermuur toch net dat tikkeltje meer.

collagemuur
Een creatieve collagemuur geeft meteen heel wat leven aan je interieur! Foto door weheartit (Pinterest)

Weet wat je leuk vindt!

Het is dus erg belangrijk dat je je eigen stijl kent en weet wat je leuk vindt. Zoek daarbij vooral uit of je een voorkeur hebt voor …

  • opvallend of subtiel.
  • een grote of een kleine fotomuur.
  • Strakke muurdecoratie of liever een ogenschijnlijk rommelig moodboard.

Wanneer je dat weet, is het veel eenvoudiger om je muurdecoratie te kiezen en op te hangen. Onze laatste, belangrijke tip: vooraleer je in de muur boort, kleef dan eerst papieren in de grootte van je foto’s op de muur. Zo zie je perfect hoe het eindresultaat er gaat uitzien en kun je eventueel gemakkelijk nog een paar posters van plek verwisselen.

03/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?