Van zuiders zomerterras naar warm winterterras in 3 stappen

gezellig winterterras

Wist je dat… de buitenlucht je niet alleen gezonder, maar ook echt gelukkiger maakt? Reden te meer om vaker naar buiten te trekken. Of je nu na een lange winterwandeling graag nog even buiten uitrust, ’s morgens steevast je koffie drinkt met een goed boek erbij of graag wat vrienden uitnodigt voor een drankje, op je winterterras kan het allemaal! In 3 stappen tover je je zomerterras, zonder al te veel budget & moeite, om tot een warm winterterras!

Stap 1: Zorg over overdekking

Een absolute must voor je winterterras? Overdekking! Zo kan je écht het hele jaar door buiten zitten, weer of geen weer. Heb je al een overdekt terras, dan heb je een streepje voor, maar zelfs zonder die luxe creëer je makkelijk onderdak voor de koude winterdagen. Zo kan een halfopen partytent prima dienst doen. Als je handig bent, is een houten constructie – die je jaarlijks kan heropbouwen – een echte meerwaarde.

winterterras met vuurtje
Het terras hoeft niet helemaal afgesloten zijn, een opening zorgt zelfs voor extra sfeer. Foto bij homedeco.nl (Pinterest).

Geen paniek! Ook zonder dak kan je in de winter gezellig buiten zitten. Zorg dan voor voldoende dekentjes, een gezellig vuurtje & droog weer. Vergeet ook niet alles binnen te halen.

Stap 2: Voorzie een warmtebron

Een dak boven je hoofd en een beetje beschutting aan de zijkant is echter niet altijd voldoende om jezelf & je gasten comfortabel warm te houden. Daarom is het een goed idee om een extra warmtebron te voorzien. Naast de klassieke terrasverwarmers behoort ook een sfeerhaard tot de opties, zowel op gas als op hout. Die zorgen naast warmte meteen ook voor extra gezelligheid.

Mag het echt authentiek zijn? Dan is een kampvuur in een vuurkorf the way to go. De geur van vuur in je kleren laat je de volgende dag nog even nagenieten van de gezellige avond.

winterterras met houtkachel
Een stevige houtvoorraad voor een warme winter! Foto bij dewemelaer.nl (Pinterest).

Stap 3: Pas het thema aan

Net zoals je je interieur aanpast aan het seizoen, verdient ook je terras andere decoratie in de winter. In de zomer is bohemian bijvoorbeeld prachtig, maar bij winterse temperaturen denken wij eerder aan warme kleuren & geuren, zachte stoffen en veel lichtjes. Dit zijn alvast onze favoriete items om de wintersfeer tevoorschijn te toveren!

Tip: serveer op je winterterras ook echte winterse drankjes, zoals glühwein, warme chocolademelk & jenever. Da’s de winterse gezelligheid proeven – letterlijk & figuurlijk. Of waarom geen winterbarbecue?

31/01/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?