De master bedroom van je dromen: inspiratie voor elke situatie

Landelijke master bedroom

Heerlijk uitslapen op zondag, een dagje ‘Netflix & chill’, een romantisch ontbijt op bed of vroeg naar bed na een drukke dag? Of je nu veel ruimte hebt of beperkte middelen, jouw slaapkamer is dé plek bij uitstek om je thuis te voelen en even te ontsnappen aan de drukte, zeker als er kinderen rondlopen in huis. Op zoek naar de master bedroom van je dromen? Hier vind je vast en zeker inspiratie voor jouw specifieke situatie!

All-in formule met badkamer en dressing

Majestueuze kamers met kingsize bedden, aanpalende badkamers en gezellige zithoekjes enkel in dure hotels? Think again! Als jij de ruimte (en het budget) hebt, creëer je diezelfde sfeer bij je thuis. De must-have voor een echte suite zijn een badkamer en dressing. Heb je dan nog ruimte over? Dan is een comfortabele zetel een mooie toevoeging.

Tip: In een grote ruimte is het de kunst om niet alles vol te willen zetten met meubels of decoratie. Openheid zorgt voor een extra luxueuze uitstraling.

Laat je inspireren door deze prachtige master bedrooms met alles erop en eraan.

Klein maar fijn: gezelligheid op een beperkte oppervlakte

Tips om kleine ruimtes groter te laten lijken vind je overal, maar wat als we nu net het omgekeerde willen bereiken? Een kleine ruimte kan perfect een prachtige master bedroom worden, door net in te spelen op de gezelligheid van de beperkte oppervlakte. Hoe? Zo!

  • Kleuren. Kies de kleuren waar jij (en je partner) van houden. Durf het aan en ga in plaats van wit net voor een muur of een hele kamer in een donkere kleur.
  • Accessoires. Vergeet even de tip dat je in kleine ruimtes de orde moet bewaren. Jouw kleine master bedroom straalt luxe uit dankzij de juiste accessoires. Veel kussens, kaarsen en decoratie maken het af.
  • Planten. Een plant in een slaapkamer is niet erg gangbaar, maar wel helemaal in! Kies voor 1 groot exemplaar als eyecatcher of een collectie van een paar kleine plantjes. Let op: niet alle planten zijn geschikt voor de slaapkamer, omdat de luchtkwaliteit primeert.
  • Comfort. Last but not least. Een kwalitatief bed is erg belangrijk. Ga op zoek naar een bed met een goed matras, lakens en hoofdkussens. Voor die – vaak onderschatte – luxe heb je echt geen grote ruimte nodig.

Tip: Ben je toch op zoek naar extra ruimtegevoel? Dan zijn spiegels, licht en orde key!

Hoog & droog: de charme van een master bedroom op zolder

Slapen op zolder schrikt je misschien af. Te warm, zo net onder het dak. Te bekrompen, met al die schuine wanden… Tot je ontdekt wat er allemaal kan en de prachtige voorbeelden ziet. Een master bedroom op zolder heeft immers tal van voordelen: extra privacy en veel lichtinval. De trap naar de zolder wordt nu letterlijk ‘a stairway to heaven’.

17/09/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?