De ideale inloopkast voor m/v/x

ideale inloopkast

Man, vrouw, jong, oud, fashionista of hipster: iederéén wordt blij van een inloopkast waarin je je volledige garderobe kunt onderbrengen. Niets is handiger om verschillende outfits uit te testen en de juiste kleuren met elkaar te matchen. Maar hoe ziet de ideale inloopkast eruit? Onze tips brengen raad!

Leggen of hangen?

In de ideale inloopkast is voldoende ruimte om je kleren zowel neer te leggen als op te hangen. Voor broeken, truien en T-shirts zijn legplanken nu eenmaal het handigst, terwijl rokken, jurken, overhemden en jassen dan weer aan de kapstok horen te hangen. Hang de rails hoog genoeg, zodat die maxirok en lange winterjas de grond niet raken – dat ziet er slordig uit én het beschadigt je kledingstukken.

leggen of hangen

Lades in de ideale inloopkast

Eveneens onmisbaar in jouw inloopkast of dressing: lades waarin je kleine stukken kwijt kunt, zoals sokken en ondergoed. En zo zitten ze ineens ook mooi weggestopt. Ook winterspullen (handschoenen, muts, sjaal) en sportkleding vinden hier een perfect onderkomen.

Opbergdozen

Sommige spullen gebruik je maar een keer per jaar of niet het hele jaar door. Die stop je dus het best in opbergdozen, die je vervolgens op de kasten kunt stapelen. Ook handig om ander textiel, zoals beddengoed of badhanddoeken, in op te bergen.

De ideale inloopkast heeft stijl

Niets houdt je tegen om jouw inloopkast een op-en-top persoonlijke touch te geven. Dat kan op verschillende manieren:

  • Stal je oorbellencollectie uit op een speciaal daarvoor bestemd rekje.
  • Laat je schoenen shinen: geef ze een welverdiende aparte kast.
  • Voorzie je inloopkast van sfeervolle verlichting: een kroonluchter voor de romantici, een designlamp voor de minimalisten.
  • Zet er een meubel in dat tegelijk functioneel en stijlvol is: een fauteuil in Louis XIV-stijl, bijvoorbeeld.

ideale inloopkast

Welke kleur heeft de ideale inloopkast?

 

De kleur van een dressing of inloopkast is een heikel punt. Misschien hou je op dit moment wel van felle kleuren, maar verkies je binnen enkele jaren een sober kleurenpalet. Verwerk je al te veel kleuren in de wanden van je inloopkast, dan loop je bovendien het risico dat die kleuren de aandacht afleiden van waar het om gaat: je kleren. Je houdt de kleur van je dressing dus beter neutraal. Wit is altijd een veilige optie.ideale inloopkast

27/01/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?