Een extra romantische slaapkamer dankzij deze 5 gemakkelijke tips

romantische slaapkamer met bloemig dekbed

Tijd voor wat extra qualitytime voor jou en je partner? Zorg dan zeker voor een romantische slaapkamer! Want zeg nu zelf: wat is er gezelliger dan samen een avondje knuffelen en film kijken in bed?! Gelukkig is een romantische slaapkamer inrichten heus niet zo moeilijk. Zeker niet als je deze 5 handige tips in het achterhoofd houdt.

Tip 1: romantisch kleurenpalet

Dat een slaapkamer met felle kleuren niet echt het symbool is voor een ontspannen avond, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar welke kleuren zijn dan wel ideaal in een romantische slaapkamer? Denk in de eerste plaats vooral aan pasteltinten. Vooral pastelroze en -blauw doen het erg goed.

romantische slaapkamer met pastelkleuren
Zachte kleuren doen het altijd het best in een romantische slaapkamer

Geen fan van pastel of mag het toch wat warmer? Ook donkere kleuren zijn perfect mogelijk. Bordeaux, donkergroen of een blauwgroene petrolkleur worden daarbij het vaakst gekozen. Zorg er wel voor dat je een lichte basiskleur hebt, zoals bijvoorbeeld gebroken wit, en gebruik de donkere kleuren alleen voor de accenten. Anders zou de slaapkamer al snel beginnen schreeuwen. Romantisch is anders!

donkere slaapkamer met rode tinten en plantjes
Ook met donkere tinten, zoals hier het bordeauxrood, creëer je eenvoudig een romantische look.

Tip 2: de perfecte materialen voor jouw romantische slaapkamer

Als het maar zacht is

Een flanellen of linnen dekbedovertrek in de winter, een aangenaam katoenen in de zomer, extra veel kussentjes, een lekker dikke sprei, stoffen gordijnen … het is duidelijk: zachte materialen zijn haast verplicht in een romantische slaapkamer! Je hele kamer wordt eigenlijk een grote teddybeer. Je bent wel gewaarschuwd: uit bed raken gaat alleen maar nóg moeilijker zijn. ;-)

Hout voor extra gezelligheid in je romantische slaapkamer

Hout is dan weer het materiaal dat voor extra sfeer en gezelligheid zorgt. Denk aan een houten hoofdbord of een houten nachtkastje. Het extra voordeel? Je meubels achteraf restylen door ze te verven, gaat erg gemakkelijk. Als je de look beu bent, creëer je dus in geen tijd een nieuw interieur!

romantische slaapkamer chaletlook
Het hout zorgt voor een extra gezellige sfeer in deze slaapkamer. Het lijkt haast een chaletje!

Tip 3: verlichting maakt of kraakt de sfeer

Je grote hanglamp bewijst haar nut als je ’s avonds nog even wilt opruimen, maar om lekker gezellig te ontspannen is die niet echt ideaal. Zorg dus zeker voor voldoende sfeerverlichting! Een schattig nachtlampje, een lichtslinger aan je bed, wat sfeerverlichting op je nachtkastje … Geen budget om extra lampen aan te schaffen? Gebruik dan simpelweg je kerstverlichting! Zo hoef je daar ineens ook geen opbergruimte voor zoeken. Win-win!

Een extra tip? Zorg voor zo veel mogelijk dimlichten. Zo pas je de helderheid van de lichten gemakkelijk aan aan de sfeer. Kies ook voor warme verlichting en niet voor helder wit licht. Dat ziekenhuissfeertje is natuurlijk niet echt wat jij wilt oproepen op een romantic night in.

Tip 4: de ideale decoratie voor een romantische slaapkamer

Een slaapkamer zonder accessoires ziet er maar kil uit, zelfs met de nodige kleuren en materialen. Besteed dus genoeg aandacht aan de decoratie! Beginnen doe je natuurlijk met de basics:

  • kaarsen en kandelaars. Want wat is er romantischer dan dat?!
  • geurstokjes. Voor een heerlijk geurtje dat jullie instant gelukkig maakt.
  • planten en vazen. Ja hoor, ook in de slaapkamer! Houd het natuurlijk wel subtiel als je niet in een jungle wilt slapen.
romantische slaapkamer met plant
Ook in je slaapkamer zijn planten een echte meerwaarde.

Die nodige accessoires zorgen al voor heel wat extra sfeer. Maar jij bent natuurlijk nog op zoek naar die persoonlijke toets! Verwerk daarom zeker een leuk souvenirtje, een bescheiden poster of een natuurfoto van je laatste vakantie in je interieur.

Opgelet: in de slaapkamer gebruik je het best foto’s zonder al te veel mensen op. Alleen je favoriete koppelfoto van jij en je partner is toegestaan. :-)

Tip 5: laat niets of niemand je afleiden

Je gaat het misschien niet graag horen (of lezen), maar een opgeruimde kamer ziet er echt wel beter uit. Wist je dat het trouwens veel eenvoudiger is om je hoofd leeg te maken wanneer je slaapkamer netjes is? Clear room, clear mind! Zorg er dus zeker voor dat jij en je partner heerlijk kunnen relaxen door even die vuile sokken naast het bed in de was te gooien.

romantisch dekbadovertrek
Maak zeker op voorhand je bed op!

Een andere moodkiller: je gsm die plots afgaat! Laat al die elektronische apparatuur in de woonkamer liggen zodat jullie ongestoord van elkaars gezelschap kunnen genieten. Is je smartphone ook je wekker en heb je die dus echt nodig? Zet die dan zeker op stil én leg die uit het zicht. Zo leidt die je zeker niet af.

En jij, heb jij nog wat leuke tips voor een romantische slaapkamer? Laat ze ons zeker weten in de comments!

16/06/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?