Nooit meer koude nachten dankzij deze warme dekbedovertrekken

warme dekbedovertrekken. bed en lampjes.

Stilaan maar zeker voelen we het: het weer wordt grauwer, de temperatuur daalt en we halen steeds minder uren zonlicht. Het is duidelijk: de winter staat voor de deur! Jezelf ’s nachts beschermen tegen de kou? Dat doe je met lekker knus beddengoed natuurlijk! Lees hier alvast enkele tips en doe meteen ook wat inspiratie op met onze selectie van de leukste warme dekbedovertrekken.

Warme dekbedovertrekken: flanellen lakens to the rescue

Hét perfecte materiaal tijdens die koudste maanden? Dat is flanel! Flanel past zich aan jouw lichaamstemperatuur aan en houdt die warmte vast. In vergelijking met andere materialen moet flanel minder vaak gewassen worden, is het slijtvaster en gaat het langer mee. Een ander groot voordeel? Het voelt niet koud aan: als je ’s avonds liever niet in een koud bed stapt, is flanel dus het ideale materiaal! Om er helemaal voor te zorgen dat het in de winter lekker warm blijft, kun je daarbovenop ook nog eens voor flanellen hoeslakens kiezen: maak van je bed een flanellen cocon.

Deze flanellen dekbedovertrek is ideaal voor in de winter: de donkere, grijsbruine kleur staalt warmte uit. Perfect voor de koude periode! 

Bruingrijze flanellen dekbedovertrek
Flanellen dekbedovertrek door Nightlifeliving vanaf €29,95.

Een linnen dekbedovertrek voor een zachte nachtrust

Heb je het graag warm, maar wil je toch ook een lekker zachte dekbedovertrek ? Beddengoed uit linnen is daarvoor ideaal: het is een natuurlijk materiaal dat zelfs zachter wordt bij elke wasbeurt. Bovendien valt het strijkwerk ook mee, zeker als je houdt van die typische kreukel in het linnen. Onderstaand bed ziet er in elk geval enorm comfortabel uit: wij willen alvast spontaan een dutje doen!

Wit linnen dekbedovertrek met subtiele print
Linnen dekbedovertrek door La Redoute vanaf €134.

Wegdromen bij het perfecte patroon

Een dekbedovertrek kan de uitstraling van de hele slaapkamer bepalen. Niet moeilijk dus dat je wel wat aandacht wilt besteden aan het uitzoeken van mooi beddengoed! Aangezien een slaapkamer dé plaats is om tot rust te komen na een lange dag, zijn vooral dekbedovertrekken in effen kleuren een goede keuze. Liever iets levendiger? Geen enkel probleem: er zijn 101 (en zelfs meer ;-) ) verschillende patronen op de markt. Geraak je ’s avonds vaak moeilijk in slaap? Ga dan niet voor een te fel of ingewikkeld patroon, maar ga voor iets subtielers. 

Warme dekbedovertrekken met een subtiel patroon
Dekbedovertrek met subtiel patroon door Fine2Sleep vanaf €24,95.

Toch wat meer fan van felle kleurtjes? Ook voor jou zijn er tal van warme dekbedovertrekken op de markt! Kijk maar naar dit leuke laken: het heeft een iets drukker patroon, maar biedt toch een bepaalde zachtheid. Heerlijk slapen vanavond? Check!

Opvallend maar toch zacht patroon met driehoekjes
Warme dekbedovertrek met fel patroon door BeterBed vanaf €39,95.

Zeg het met woorden

Ook kunnen dekbedovertrekken een leuke, romantische of lieve boodschap bevatten om het alvast warm te krijgen. Zo kun je al goeiemorgen zeggen, verwijzen naar het ontbijt of een leuk citaat over thuis erop laten stikken. Maar ook lieve wensen om de nacht mee in te gaan, brengen je in de juiste sfeer.

Dekbedovertrek met "sleep tight"
Dekbedovertrek met tekstje door Nightlightliving vanaf €24,95.

Hoeveel keer slapen tot Kerstmis?

Winter betekent niet alleen de tijd van korte dagen en koude nachten, maar ook die van Kerstmis! Krijg je het al warm bij het idee van deze feestdag alleen? Zorg dan voor een (al dan niet subtiele) verwijzing naar kerstdag door te kiezen voor een dekbedovertrek met een subtiele verwijzing naar je favoriete feestdag, zoals deze met allemaal kleine kerstboompjes.

grijze dekbedovertrek met witte sparrenbomen
Dekbedovertrek met sparreboompjes door Scandinavian Design Center vanaf €89.

Je slaapkamer helemaal winterproof maken? Denk dan ook eens aan deze zaken!

30/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?