Meubels verven DIY: 5 tips om je stoelen en eettafel te schilderen

meubels verven

De eetkamer wat meer cachet geven zonder alle meubels te vervangen? Dan is er een gemakkelijke oplossing: de meubels verven! Zeker de eettafel schilderen is een goed idee: die is hét middelpunt van de kamer. Je eet er samen met de familie, hebt er gezellige avonden, speelt er gezelschapsspelletjes op … Zorg ervoor dat iedereen zich meteen thuisvoelt en zorg dat de uitstraling goed zit!

Tafelblad in een andere kleur schilderen

Allereerst kun je enkel en alleen het tafelblad verven. Dat is uiteindelijk toch het enige deel dat je ziet wanneer je aan tafel zit. En jij spaart er heel wat tijd & verf mee uit ;-). Als je ook nog eens de bovenkant van de stoelen in diezelfde kleur schildert, heb je pas écht een mooi geheel.

houten tafel met witte tafelblad. Stoelen en dressoir in dezelfde stijl
Duidelijk een mooi geheel: alleen de bovenkanten van de meubels verven.

Tafelpoten in een andere kleur schilderen

Naast alleen de bovenkant kun je natuurlijk ook alleen de onderkant van de tafel schilderen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een karaktervol houten tafelblad met gekleurde tafelpoten om wat variatie en contrast te brengen? Schilder de poten zwart voor een modernere look, of geef wat speelsheid aan de tafel door voor vrolijke verfkleuren te kiezen.

houten tafel met groene tafelpoten
Ga jij voor een bescheiden kleur of kies jij ook voor iets opvallends zoals groen?

Tafel en stoelen met gekruiste kleuren

De kleuren van de tafel en de stoelen kunnen dus perfect parallel lopen … maar je kunt ze ook laten kruisen! Verf de bovenkant van je stoelen in dezelfde kleur als de poten van de tafel of omgekeerd: ook dat geeft een mooi, origineel geheel.

meubels verven door bovenste stoelen en tafelpoten wit te laat, stoelpoten en tafelblad blijven hout
Ook door tafel & stoelen kruisend bij elkaar te laten passen, creëer je een prachtig geheel.

Meubels verven in één en dezelfde kleur

Graag een strak, ordelijk resultaat? Schilder dan de volledig tafel – en om het helemaal af te maken: ook de stoelen – in dezelfde kleur. Zo geeft een volledig zwarte of volledig witte tafel een erg moderne indruk. Voor een warmere look ga je dan weer voor bruine en beige tinten. Of denk eens out of the box en maak van je eettafel een flashy exemplaar!

volledig donkerbruingeschilderde ronde eettafel met zelfde kleur stoelen
Van sober en bescheiden tot de eyecatcher van de kamer: je eetkamermeubels pas je aan aan jouw persoonlijkheid.

Meubels verven in telkens een andere kleur

Ben jij wel een durver en hou je van een speels interieur? Varieer dan in kleuren! Geef elke tafelpoot een ander likje verf, kies nog iets helemaal anders voor het tafelblad, maak van elke stoel een uniek exemplaar … de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Zo hoeft het ook helemaal niet bij een effen oppervlak te blijven: schilder gerust een leuk motiefje of figuurtje op de tafel.

eettafel met zes stoelen, allemaal andere kleuren
Ben jij een durfal of heb je meubels bij elkaar gesprokkeld? Maak van elke stoel een uniek exemplaar!

Zo, dat was alvast heel wat inspiratie. Hier vind je alvast nog wat tips over hoe je die meubels dan precies moet schilderen. Is het jou gelukt? Laat het ons weten in de comments!

05/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?