Raamdecoratie kiezen: klassiekers & alternatieven in het uitstalraam

raamdecoratie

Wakker worden van de zon in je ogen? Idyllisch op de eerste lentedag, iets minder aangenaam als je wil uitslapen. (Stiekem) glurende buren, nog zo’n probleem dat je liever kwijt dan rijk bent. De oplossing ligt binnen handbereik: goede raamdecoratie. Wij helpen je kiezen en zetten al je opties & hun voordelen even op een rijtje!

klassieke raamdecoratie - gordijnen

De klassieker: overgordijnen

De klassieke optie: gordijnen. Gordijnen zorgen voor gezelligheid en bestaan in alle vormen & maten. Kort of lang, zwart of wit, transparant of donker: het kan allemaal. Het grote nadeel? Gordijnen doe je open of dicht, er is geen gulden middenweg.

Een extra voordeel: je kan gordijnen perfect combineren met andere raamdecoratie, zoals lamellen, shutters of rolgordijnen.

De gordijnen in deze ruimte zijn stijlvol & sluiten perfect aan bij de rest van het interieur. Foto bij planete-deco.fr (Pinterest).

paneelgordijnen

Zo kan het ook: rol-, vouw- of paneelgordijnen

Naast de klassieke overgordijnen heb je ook de optie om te kiezen voor een ander type.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg makkelijk in onderhoud & installatie en de perfecte keuze als je minder ruimte hebt. Ze zijn bovendien ook heel betaalbaar & bestaan in allerlei uitvoeringen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen verschillen niet zoveel van rolgordijnen wat de functie en mogelijkheden betreft, maar geven net dat ietsje meer sfeer aan de ruimte. Ideaal voor landelijke woningen!

Paneelgordijnen

Jouw ideale gordijn nog niet gevonden? Dan zijn paneelgordijnen misschien wel iets voor jou. Ze ogen erg stijlvol & luxueus en geven je de mogelijkheid om met de lichtinval te spelen.

Strak & toch warm: met paneelgordijnen kan het. Foto bij thomassen-interieurs.nl (Pinterest).

Alternatieve raamdecoratie: ga voor shutters, lamellen of jaloezieën

Maar ook zonder gordijnen houd jij pottenkijkers buiten, haal je het licht naar binnen en geef je de ruimte extra cachet. Onze favoriete alternatieven? Lamellen, jaloeziën & houten shutters.

  • Verticale lamellen zijn betaalbaar & handig te bedienen. Bovendien kies je de hoeveelheid lichtinval helemaal zelf.
  • Jaloezieën – ofwel de horizontale variant van lamellen – bestaan in allerlei materialen & zijn makkelijk in onderhoud. Zonwering: check!
  • Houten shutters ten slotte, helpen bij de akoestiek & halen een soort buitengevoel naar binnen.
13/02/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?