Landelijk interieur: 4x inspiratie en tips om je interieur om te toveren

landelijke keuken

Het hele jaar door genieten van een gezellige woning? Dan moet jij voor een landelijk interieur gaan! Hoe dat er precies uitziet en hoe jij je eigen stekje omtovert in de landelijke stijl, dat ontdek je in dit artikel. Lees snel onze vier leukste inspiratiefoto’s en tips!

Tip 1: zorg voor natuurlijk materialen

slaapkamer landelijke stijl
Een slaapkamer met een houten hoofdbord? Ideaal voor je landelijke interieur!

Eerst en vooral wordt er in een landelijk interieur altijd met natuurlijke materialen gewerkt. Je denkt daarbij waarschijnlijk het eerst aan hout: helemaal juist! Maar ook steen, linnen, riet … zijn leuke mogelijkheden. Om een lekker dik, wollen dekentje niet te vergeten. Heerlijk om weg te zakken in de zetel met een lekkere tas warme chocomelk.

Ook op de foto hierboven zien we veel hout. Decoratieve houtblokken naast het bed, glanzende houten bijzettafels … en onze persoonlijke favoriet: het prachtige houten hoofdbord! Hier vallen wij alvast in 1-2-3 in slaap ;-).

Tip 2: geen landelijk interieur zonder natuurlijke kleuren

witte keuken in landelijk interieur
Een landelijke keuken met een frisse look? Dan ga je voor wit!

Niet alleen je materialen komen uit de natuur, ook voor je kleuren haal je daar inspiratie. Allerlei tinten grijs en bruin passen bijvoorbeeld perfect in een landelijk interieur. Maar wees gerust: een landelijke woning hoeft zeker niet noodzakelijk donker te zijn. Ook lichte tinten zijn er perfect op hun plaats! Denk bijvoorbeeld aan wit of pastel.

Tip 3: subtiel interieur mét grote meubels

landelijke woonkamer
Dankzij enkele robuuste stukken in je woning zorg jij meteen voor een gezellige sfeer.

Ziezo, de materialen en de kleuren heb je alvast gekozen. De volgende stap is natuurlijk de meubels zelf. Je basisstukken mogen heus wel groot en robuust zijn, denk aan je zetel of (salon)tafel. Zo is ook de lamp op de foto een echte landelijke eyecatcher: de combinatie met de houten meubelen en de witte lampenkap zorgen voor een prachtig geheel.

Opgelet: hoewel je meubels groot mogen zijn, zijn ze in een landelijk interieur het best ook sober. Geen al te opvallende exemplaren dus, maar subtiel in het interieur geplaatste stukken.

Tip 4: veel accessoires voor extra gezelligheid in je landelijk interieur

accessoires landelijk interieur
Een landelijk interieur is vrij sober. Gebruik dus zeker heel wat leuke decoratie om het in te kleden!

Een landelijk interieur is met zijn natuurlijke kleuren, natuurlijke materialen en grote meubelstukken vrij sober. Hoe maken we dat dan wat gezelliger? Met leuke decoratie natuurlijk! Bloemen, dekentjes, spiegels, keramiek enzoverder geven je woonkamer, keuken en slaapkamer heel wat extra warmte. Of wat dacht je van leuke muurstickers? Uiteraard geldt ook hier weer: overdrijf niet. Je woning moet licht en ruimtelijk blijven! Maar wat leuke stofjes en accessoires om je cottage stijl wat extra kracht bij te zetten, is een absolute go-go.

Voilà, dat zijn alvast vier handige tips om van je interieur een landelijk paradijs te maken. Welke ga jij zeker toepassen?

25/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?