Trend: planten in de badkamer. Het abc van de badkamerplanten.

Planten in badkamer

“Here’s to all plant- ladies & gentlemen” Planten in de badkamer zijn een ding! Ontdek welke plantjes goed aarden in je badkamer en welke meerwaarde ze kunnen bieden voor jou & je omgeving. We dompelen je met plezier onder in de wereld van de badkamerplanten.

Waarom? Daarom!

Bestaat dat echt? Een trend met enkel voordelen? Zeker weten!

Betere luchtkwaliteit, meer gezelligheid & een beter humeur: badkamerplanten geven het allemaal. Planten in de badkamer maken, net als planten in de rest van je woning, het leven net iets aangenamer. Van modern tot landelijk: go green!

planten in de badkamer

Planten in de badkamer van A tot Z

Natuurlijk overleeft niet elke plant in de vochtige en soms donkere omgeving van de badkamer. Deze toppers solliciteren wél graag voor een plekje in jouw badkamer:

Aloë Vera
Dat aloë vera een sterke plant is wisten we al, dat hij zowel in de zon als in het donker overleeft, maakt de plant geschikt voor elke badkamer. Wist je dat je zelfs een gezichtsmasker kan maken van het sap?

Bamboe
Niet alleen bamboe meubels maken hun opmars in de badkamer, ook de plant zelf voelt zich er thuis. Bamboe past zich aan aan het klimaat én straalt rust uit. Wat wil je nog meer?

Graslelie
Graslelie is dé plant bij uitstek voor je badkamer met als belangrijkste functie luchtzuivering. Dat hij veel water nodig heeft? Dat kan in de buurt van een bad of douche geen probleem zijn.

Klimop
Klimop doet het overal goed: binnen of buiten. Tip: hang de plant op zodat hij naar beneden kan groeien voor een nonchalante look.

Lepelplant
Ook planten met bloemen verdienen een plaats in de badkamer. De lepelplant heeft met zijn mooie witte bloemen liefst niet te veel zonlicht, maar wel veel water. Of hij de lucht ook nog filtert? Jazeker!

Sanseveria
Je hebt echt geen duur ventilatiesysteem nodig om de luchtvochtigheid in de badkamer te regelen. De sanseveria of vrouwentong doet dat even goed!

Varens
Varens houden van hoge temperaturen (net als jij van een heet bad) en halen onzuiverheden uit de lucht. Win-win!

Ga jij voor groen in de badkamer? Laat het ons weten!

02/12/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?