Bamboe meubels: Duurzaam & hedendaags voor binnen & buiten

bamboe meubels

Trending: bamboe meubels! Na(ast) rotan en riet verhuist ook bamboe mee naar binnen en verovert het zijn plaats als eyecatcher in het interieur. Houd het subtiel en plaats strategisch een aantal accessoires of ga all in en richt je hele slaapkamer in met bamboe meubels. Natuurlijk & duurzaam, trendy & tijdloos, wat wil je nog meer? Inspiratie van verfijnde toets tot geslaagd totaalplaatje vind je hier.

Subtiele details: check!

Volledige bamboe meubels too much, maar hou je wel van een subtiele, unieke toets of staat duurzaamheid bovenaan jouw lijstje? Dan zijn bamboe accessoires wat jij zoekt. Integreer bamboe op een fijne manier in je interieur door te kiezen voor een (hang)lamp, spiegel met bamboe frame of een mand. Zo haal jij het tropische karakter van het materiaal in huis, zonder je in de jungle te wanen.

Duurzaam & ecologisch aangelegd? Bamboe tandenborstels, broodtrommels en schriftjes zijn aan een opmars bezig. Mooi én goed voor het milieu, da’s win-win. Bij Turtlee Green vind je bijvoorbeeld bamboe items, waarvan de opbrengst naar allerlei initiatieven voor een zero waste levensstijl gaat.

Aanwezigheid zonder overrompeling

Geen paniek! Ook als je wél een volledige zetel, stoel of kast in bamboe aandurft hoef je geen oerwoud in huis te creëren. Bamboe meubels combineren prachtig met andere stijlen, zoals retro of scandinavische interieurs. Om bamboe echt tot zijn recht te laten komen houd je de rest het best rustig met veel wit, pastel en effen oppervlakken.

In de tuin of op je terras is de stap naar bamboe meubels minder groot, omdat het materiaal dan in zijn natuurlijke habitat blijft. Ideaal als je nog twijfelt voor je woon- of slaapkamer.

Tip: Combineer bamboe in je interieur met planten. De combinatie van twee producten uit de natuur maakt het contrast minder groot.

All in: bamboe meubels overal

Heeft het ecologische materiaal jouw hart gestolen? Ga dan all the way! Verwerk bamboe in je hele interieur en haal de tropen in huis. Van de handvaten op je keukenkastjes tot je volledige eetkamer met bamboe stoelen, lampen en wandkast. Vandaag de dag mag én kan het, want hoewel minimalisme tijdloos is, is er ruimte voor nieuwe, uitbundige stijlen.

30/09/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?