Moderne badkamer inrichten: van badkamermeubels tot verlichting

moderne badkamer inrichten: minimalisme, luxe

Geef toe: er gaat toch niets boven heerlijk relaxen in het bad of de douche na een lange dag… Of ben jij juist iemand die de ochtendrush in de badkamer als perfecte start van de dag beschouwt? Hoe dan ook neemt de badkamer een centrale plaats in onze levens! Kan die van jou wel een opfrisbeurt gebruiken? Een moderne badkamer inrichten wordt kinderspel dankzij deze tips van badkamerspecialist Saniweb.

Comfort boven alles!

Een luxueuze uitstraling is één ding, maar dankzij het ultieme comfort dat een moderne badkamer biedt voel jij je in no time de koning(in) te rijk. Wedden dat jij binnenkort niet meer kunt zonder…

  • vloerverwarming. Je hebt nooit meer last van koude voeten én je bespaart er plaats mee uit. Dat noemen we nog eens een win-win!
  • een regendouche. De waterdruppels vallen zacht op je huid: ideaal om heerlijk te ontstressen!
  • muziek en televisie in de badkamer. Dankzij een geïntegreerd geluidssysteem, weerklinken je favoriete songs ook gewoon in de badkamer. Een iets budgetvriendelijkere oplossing is dan weer een waterdichte badkamerradio. Of ben jij juist iemand die geen seconde zonder zijn/haar favoriete tv-serie kan? Met een waterdichte badkamer-tv (en dito afstandsbediening), hoef jij je badkamer amper te verlaten!
  • spiegelverwarming. Vaarwel aangedampte spiegels… Je make-up aanbrengen of je haar goed leggen kan voortaan zonder enige ergernis!
moderne badkamer
In een moderne badkamer hoort steevast vloerverwarming thuis. Strak en toch comfortabel: win-win!

Moderne badkamer inrichten: dé essentials

Vrijstaand bad: tijdloze eyecatcher

Hét ideale badkamermeubel voor een moderne badkamer? Een vrijstaand bad! Geef deze blikvanger een centrale plaats, zoals recht tegenover de deur. Maar in welke kleur? Een wit bad is tijdloos, maar voor de durfallen onder ons zijn er ook grijze of zwarte exemplaren! Als het iets subtieler mag, kan je ook kiezen voor zwart kraanwerk in plaats van voor chroom.

Tijdloos wit of gedurfd zwart? Met een vrijstaand bad scoor je in elke moderne badkamer!

De inloopdouche: naadloze elegantie

Heb je geen plaats voor een badkuip, maar wel voor een douche? Douchecabines zijn uit, inloopdouches zijn in. Ze zijn volledig naadloos waardoor je vloer mooi doorloopt: ideaal voor die strakke, moderne look! En als leuk extraatje: je hoeft geen rekening te houden met dat gevaarlijke opstapje. Comfort en veiligheid in één: alweer een win-win!

Designradiators: streling voor het oog

Toch liever geen vloerverwarming, maar wel graag die moderne uitstraling… wat dacht je van deze prachtige designradiator?

design radiator in moderne badkamer
Moderne radiatoren nemen amper nog plaats in en zijn allesbehalve een doorn in het oog in jouw interieur.

Niet te vergeten: verlichting

Dubbele lavabo met grote verlichte spiegel
In een moderne badkamer, is de verlichting allesbehalve in your face. Wat dacht je van led-strips? Subtieler kan haast niet!

Een moderne badkamer inrichten… daar hoort natuurlijk verlichting bij! Geheel onterecht wordt dit aspect van de inrichting vaak vergeten. En dat is bijzonder jammer: de sfeer wordt er namelijk grotendeels door bepaald. Loop niet in deze valkuil en besteed voldoende aandacht aan je verlichting. Een gouden regel is om voor voldoende variatie te zorgen: functionele spiegelverlichting om je te scheren of make-up aan te brengen en sfeerverlichting om te genieten van die heerlijke bad- of douchesessie. Door de lampen weg te werken in of achter spiegels, muren en plafonds, nemen ze bijna geen plaats in. Een absolute aanrader op dit vlak: energiebesparende led-strips!

08/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?