Mezzanine zkt. bestemming: heb je al aan deze functies gedacht?

mezzanine als slaapkamer

Een mezzanine creëert extra ruimte… en laat dat nu net zijn waar we allemaal naar op zoek zijn! Is jouw mezzanine nog onbenut of weet je niet goed welke kanten je ermee uit kan om de ruimte optimaal te gebruiken? Wij geven graag een paar suggesties voor de ideale bestemming van jouw tussenverdieping!

Home office met stijl

Daar zijn ze weer met die home office, zal je misschien denken. Maar een mezzanine is uiterst geschikt voor een gezellig thuiskantoor. Je combineert immers the best of both worlds: dezelfde openheid als in een landschapskantoor en toch een apart plekje waardoor je werk & privé makkelijk gescheiden kan houden.

Speelkamer met controle

Gedaan met rommel in de woonkamer, rondslingerende legoblokjes waar je – pijnlijk – op kan trappen & felgekleurd plastic speelgoed dat écht niet matcht met jouw interieur. Richt je de mezzanine in als speelkamer, dan hoef je je kinderen geen seconde uit het oog te verliezen, maar behoudt je toch de orde in huis. Bovendien is het voor de kinderen zelf ook fijn om een eigen plekje, dicht bij mama & papa te hebben.

Tv-ruimte met chillfactor

Ook voor een tv-ruimte is een vide de ideale plek. Veel kussens, een knusse zetel & gezellige verlichting: meer heb je niet nodig voor de ultieme chillplek. Krijg je gasten op bezoek? Dan kunnen de kinderen zich boven voor de televisie nestelen. Nog een voordeel: wanneer je de tv boven zet, loop je niet het risico die te laten opstaan tijdens de maaltijd én wordt samen eten opnieuw echt quality time.

tv kamer op vide
In de leefruimte en toch apart. Foto bij planete-deco.fr (Pinterest).

Geen tv-kijker? Ook je hobbykamer aardt perfect op de mezzanine.

Slaapkamer met koffiearoma

Woon je wat kleiner, dan heb je de extra ruimte die de mezzanine biedt waarschijnlijk écht nodig. Heb je er al eens over nagedacht je slaapkamer in te richten op de tussenverdieping? Op die manier creëer je een loftgevoel en wordt je wakker met de geur van verse koffie die uit de keuken beneden komt.

Belangrijk: zorg voor goede verluchting als je voor een open slaapkamer kiest!

23/02/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?