50 tinten grijs. Waarom grijze verf niet saai, maar net erg stijlvol is

interieur met grijze verf

Grijze muren voor grijze muizen? No way! Integendeel! Grijs is stijlvol, veelzijdig & warm. In dit artikel leggen we je uit waarom grijze verf allesbehalve saai is en hoe je de kleur in je interieur (en op je muren) integreert. Bereid je voor op 50 tinten grijs, van lichtgrijs tot antraciet!

50 tinten grijs…

… en meer. Grijze verf bestaat in alle tinten & variaties die je maar kan bedenken, van bijna wit tot zo goed als zwart. Elke tint heeft zijn eigen troeven. Wat we wel met zekerheid kunnen stellen is dat grijs in werkelijk élk interieur past.

Tip: Omdat grijs zo neutraal is qua kleur, leent grijze verf zich ertoe om eens een bijzondere verftechniek of verfsoort uit te proberen, zoals structuurverf of tadelakt.

lichtgrijs interieur

Lichtgrijs

Lichtgrijs is de perfecte keuze als je de ruimte een lichte, neutrale kleur wil geven, maar toch net iets anders wil dan het klassieke wit.

Grijze verf is in dit geval de ‘koelere’ variant, en gebroken wit de ‘warme’. Dat koele effect werk je, indien je dat wil, echter heel snel weg met de juiste meubelen & accessoires in warme kleuren & natuurlijke materialen zoals hout en riet.

Lichtgrijze RAL-kleuren: RAL 7035 (lichtgrijs), RAL 7047 (telegrijs) & RAL 9002 (grijswit)

Het hout & linnen geven het koelere grijs meer warmte. Foto bij myhome-inspiration.blogspot.se (Pinterest).

kamer met donkere, grijze verf

Donkergrijs

Donkergrijs zorgt, in tegenstelling tot de lichte variant, voor een instant warme uitstraling. Combineer je deze tint met andere donkere kleuren & materialen, dan blijf je in de kalme sfeer. Een andere optie is om het donker op te lichten met ofwel lichte tinten grijs of wit of net heel felle kleuren, zoals geel.

Let op met kleine of smalle ruimtes: donkere muren hebben de neiging kleinere ruimtes nog kleiner te doen lijken.

Donkergrijze RAL-kleuren: RAL 7021 (zwartgrijs), RAL 7016 (antracietgrijs) & RAL 7024 (grafietgrijs)

De donkere kleuren maken deze ruimte extra gezellig. Foto bij housebeautiful.co.uk (Pinterest).

Blauw-, groen- & beigegrijs

Naast de échte grijstinten, is het ook een kleur die vaak vermengd wordt met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan blauwgrijs, groengrijs, of beigegrijs. Die kleuren combineren mooi met de beide kanten: zowel met de hoofdkleur als met andere grijstinten.

RAL-kleuren: RAL 7031 (blauwgrijs), RAL 7009 (groengrijs) & RAL 7006 (beigegrijs)

Grijze verf = combineren & uitproberen

Naast het eindeloze gamma aan tinten, varianten en verftechnieken, is grijs ook een erg makkelijke kleur om te combineren met andere kleuren, zowel wat de muren betreft als de meubels & decoratie. Dit zijn onze favoriete kleurcombinaties:

  1. Lichtroze, voor een rustige sfeer
  2. Geel, voor een stoer contrast
  3. Donkerblauw, voor een chique uitstraling
  4. Terracotta, voor een zachte look
16/09/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?