Een roze interieur: to do or not to do? Zeker DO dankzij deze 5 tips!

tint op tint, toon op toon interieur, roze

Een roze interieur is fel, girly en kinderachtig? Think again! Roze accenten en decoratie fleuren je woonkamer of slaapkamer meteen op, zonder noodzakelijk te overheersen. Eerst zien, dan geloven? Geen probleem: een van onze copywriters maakte van roze haar accentkleur en deelt met veel plezier al haar tips & tricks.

Tip 1: Ga voor de tint die bij je past

We beginnen meteen met de meest logische tip: ga voor de kleurschakering die je het liefst ziet! Roze hoeft bijvoorbeeld helemaal niet fel te zijn. Denk aan oudroze, velvet, roze met een oranjetint … Hou je je interieur graag zacht, dan ga je simpelweg voor zachtere en subtielere tinten. Ben je net een durfal? Waag je dan eens aan een lekker fel statement piece!

Tip 2: Onzeker? Begin subtiel

Nog niet zeker of roze in je interieur eigenlijk wel iets voor jou is? Dan begin je toch gewoon klein! Denk bijvoorbeeld aan roze dekentjes en kussens: die trekken niet meteen alle aandacht, maar zorgen toch voor een leuk accent in je interieur. En is het toch je ding niet, berg je het gemakkelijk op in de kast of geef je het door aan iemand die het wél graag ziet.

roze decoratie, roos deken, roze theekop, roze koffietas, grijze zetel
Nog niet zeker of roze in het interieur wel iets voor jou is? Begin dan met zachtroze dekentjes en kussens.

Tip 3: Hou de rest van het roze interieur zacht

Deze tip moet je eigenlijk altijd in het achterhoofd houden: welke accentkleur je ook gebruikt, in de rest van je interieur gebruik je het best neutrale kleuren. Beige, lichtgrijs, het lichtbruine van hout … Wil je je muren roze schilderen? Kies ook dan voor een lichte tint of een grijsroze kleur. Die is net iets subtieler, waardoor de andere kleuren in je interieur beter uitkomen.

Tip 4: Neem eens een risico

Uiteraard kunnen we je wel vertellen dat je je interieur het best zacht en subtiel houdt, maar wat als je dat helemaal niet wilt? Dan doe je toch gewoon je eigen zin! Gebruik dezelfde tint in heel je interieur, werk net toon op toon en kies dus voor kleurschakeringen, speel eens met de accentmuur … Het is jouw woning!

Pas écht een risico nemen? Ga dan voor één accentstuk in een compleet andere kleur: een donkerblauwe of okergele sofa bijvoorbeeld! Dat geeft je interieur eens zo veel karakter.

Tip 5: Integreer het roze volledig in je interieur

Je kunt het roze in je interieur natuurlijk laten opvallen als accentkleur. Maar dat hoeft helemaal niet. Door te kiezen voor houtelementen, veel leuke groene plantjes en zachte of industriële decoratie, gaan je roze elementen volledig op in het interieur. Alles wordt dan een mooi geheel, al het roze staat dus niet los van de rest van de meubels.

landelijk, stoer maar zacht interieur, slaapkamer
Maak van je roze accessoires een echt onderdeel van je interieur.

En jij, ben jij al helemaal overtuigd van roze in je interieur? Waarom wel/niet? Laat het ons weten in de comments!

10/02/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?