Een ingebrekestelling: dit is het & zo ziet het eruit

ingebrekestelling

Een ingebrekestelling komt ter sprake wanneer je problemen ondervindt met je vakman en er samen niet uit komt. Maar wat is zo’n het precies & hoe ziet zoiets eruit? Je ontdekt het hier!

Dit is het

Een ingebrekestelling is een brief waarin je de aannemer aanspreekt, wanneer onderling overleg niet voldoende was. Je schrijft neer wat het probleem precies is & wat je van hem/haar verlangt om het probleem op te lossen. Vaak is het ook zinvol om een termijn te vermelden. Heb je bewijzen? Voeg die dan zeker toe!

Heb je bovendien schade geleden, dan is het een goed idee om ook dat te vermelden en een bedrag te plakken op de schadevergoeding die je eist. Ook voor deze stap zijn bewijzen van de schade een meerwaarde om in je opzet te slagen.

Een ingebrekestelling verstuur je het best per aangetekende brief, zodat je er zeker van bent dat de brief de aannemer bereikt. Het kán ook per mail, maar dan verlies je die zekerheid.

aanhalingstekens

Zo ziet het eruit

Hopelijk kom je nooit in deze fase terecht, maar moest het toch voorvallen, en weet je niet goed waar te beginnen, dan helpen wij je graag een eindje op weg. Hier vind je 3 templates voor een correcte & volledige ingebrekestelling.

Bleek de aangetekende brief niet voldoende & zal je nog stappen moeten ondernemen? Hier lees je wat je nog kan doen.

16/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?