Hello eco! 5 handige schoonmaakmiddelen uit de keukenkast

ecologische schoonmaakmieddelen

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan? Vergeet die dure schoonmaakmiddelen die vaak niet doen wat ze beloven & trek je keukenkast open. Met deze huis-, tuin- & keukenmiddeltjes blinkt alles binnen de kortste keren weer als nooit tevoren! Dat dat ook ecologisch verantwoord is? Dat is alleen maar mooi meegenomen!

Azijn

Iedereen heeft wel een fles azijn in zijn keukenkast staan. Het is een klassieker, maar wat voor een! Voor deze klusjes is azijn je beste vriend:

douchekop met en zonder kalkaanslag
  • kalkaanslag verwijderen: glazen, sanitair… een badje met azijn is voldoende voor een stralend resultaat.
  • ramen wassen & spiegels opblinken: streepvrij & goedkoop!
  • wasmachine reinigen: een scheutje azijn in het zeepbakje & leeg laten draaien op hoge temperatuur.
  • terrastegels schuren: vaarwel groene aanslag, hello zomerterras!

Citroen

Een ander topproduct uit je keuken dat het beter doet dan heel wat schoonmaakmiddelen is de citroen. Citroen is ideaal om te ontvetten en te ontkalken. De frisse geur krijg je er gratis bij! Ook aangekoekte pannen & potten en lijmresten van stickers zijn niet veilig voor deze vrucht. Even inwrijven of laten weken en je kan weer voort.

citroen als schoonmaakmiddel voor de microgolfoven

Je microgolfoven reinigen met citroen? Vul een kom met water en het sap van een citroen. Zet de microgolfoven aan tot die gevuld is met stoom. Laat 10 minuten staan & wrijf nadien alles schoon.

Soda & zout

Soda of zuiveringszout is dan weer ideaal voor het ontstoppen van leidingen & het verwijderen van schimmel, maar ook je wasmachine wast weer brandschoon na een spoelbeurt met een kopje soda.

Gewoon zout is dan weer ideaal voor rode wijnvlekken. Bestrooi de vlek rijkelijk met zout & laat een tijdje intrekken. Na een wasbeurt zou de vlek helemaal verdwenen moeten zijn.

zout op rode wijnvlek

Wist je dat… je zelfs cola kan gebruiken om schoon te maken? Cola is het geheim voor roest: een nachtje weken & klaar!

Welke middeltjes ga jij uittesten?

25/06/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?