Met deze lifehacks is je wasmachine reinigen een fluitje van een cent!

wasmachine reinigen

Lees je de handleiding van je wasmachine, dan wordt je ongetwijfeld aangeraden om je wasmachine te reinigen met aangepaste (lees: dure) producten. Lees je dit artikel, dan weet je dat grootmoeders middeltjes & wat gezond verstand meer dan voldoende zijn voor een propere wasmachine & bijgevolg propere was!

Huis-, tuin- & keukenmiddelen

Of je het nu grootmoeders tips, lifehacks of huis-, tuin- & keukenmiddeltjes noemt: ze werken & je hebt er ongetwijfeld alles voor in huis! Met deze tips is je wasmachine reinigen een fluitje van een cent! Ondertussen heb jij tijd om rustig een boek te lezen (of de wasplaats op te ruimen?).

wasmachine opzetten

Tip: maak je wasmachine ongeveer 1 keer per maand schoon. Zo gaat je machine het langst mee & blijft je wasgoed stralen.

1. Soda

Veelzijdig, goedkoop & heel eenvoudig in gebruik: soda! Ook voor je wasmachine kan soda wonderen doen. Neem een kopje soda (zeker niet meer dan dat!), vul er het zeepbakje mee en laat de machine draaien op 90 graden voor een brandschoon resultaat!

2. Natuurazijn

Natuurazijn is een effectieve en heel eenvoudige manier om je wasmachine grondig schoon te maken. Giet de inhoud van de fles in het zeepreservoir, laat de machine draaien op het hoogste programma (90 graden) & klaar! Heb je schrik dat de wasmachine het azijngeurtje zal vasthouden? Laat dan nadien de machine nog een keer draaien met een heel klein beetje wasproduct.

3. Vaatwastabletten

Easy like sunday morning. Zelfs met een simpel vaatwastablet is jouw wasmachine binnen de kortste keren weer spik & span! Voor een diepe reiniging gooi je 2 vaatwastabletten in het zeepbakje en laat je – je raadt het nooit – de wasmachine op het hoogste programma draaien.

Tip: laat na elke wasbeurt het deurtje van de machine open staan. Zo kan de machine goed drogen & verluchten.

Je wasmachine reinigen van kop tot teen

De binnenkant van de machine aanpakken is zo gebeurd, en vergt heel weinig moeite. Maar half werk kan niet het motto zijn, toch? Neem voor of na de wasbeurt ook de buitenkant onder handen en de randjes aan de binnenkant. Met een natte doek & een sopje is ook die klus zo geklaard!

wasmachine reinigen buitenkant
05/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?