Reageren op reviews = geen verloren tijd. Dit haal je eruit!

“Geen tijd”, “te druk”, “andere prioriteiten”… het zijn uitspraken die we allemaal wel eens (te snel) in de mond nemen. In dit artikel vertellen wij je waarom sommige dingen (lees: reageren op je reviews) het wél waard zijn om even de tijd voor te nemen. En met ‘waard zijn’ bedoelen we ook letterlijk geld opbrengen!

What’s in it for you?

Een terechte bekommernis als we je vragen je kostbare tijd ergens aan te spenderen. De 3 belangrijkste redenen waarom reageren op reviews geen verloren tijd is?

  1. Reageer je op reviews, dan stromen de beoordelingen dubbel zo snel binnen.
  2. Een bedrijf dat reageert op reviews, wordt als positiever beoordeeld & serieuzer genomen.
  3. Dankzij jouw reacties onderscheid je je van je concurrenten.

Hoe je die voordelen zo optimaal mogelijk omzet in extra omzet & je bedrijf een boost geeft lees je hier 👇

Reviews voor reviews

Wanneer je actief reviews verzamelt (want dat is & blijft de eerste stap), zullen terugkerende klanten en nieuwe klanten sneller geneigd zijn om een beoordeling over jouw bedrijf achter te laten. Wanneer die reviews dan ook nog eens beantwoord worden, en je dus toont dat je met de feedback aan de slag gaat, zullen klanten nóg sneller geneigd zijn om even hun ervaringen te delen.

Zie je het domino-effect? Reviews zorgen voor reviews, die op hun beurt een reactie krijgen, waardoor er weer reviews bij komen.

domino effect

Goed, beter, best

Is er online informatie beschikbaar over je bedrijf in de vorm van een website, social media of andere kanalen? Goed bezig! Je geeft meteen een positieve indruk. Zijn er daarnaast ook reviews te vinden van tevreden of minder tevreden klanten, dan wordt die positieve indruk versterkt. Alles wordt immers bepaald door de echtheid die je bedrijf uitstraalt.

Reageer je ten slotte op je beoordelingen – positief of negatief – dan komt dat je reputatie alleen maar ten goede & word je serieuzer genomen.

Grote onderscheiding

De concurrentie is moordend, zeker in de bouwsector. Kleine zelfstandige schieten als paddenstoelen uit de grond. Het verschil maken doe je door je te onderscheiden. Wanneer je op je online reviews reageert, creëer je niet alleen gevoelsmatig een meerwaarde voor de klant, maar ben je ook effectief beter zichtbaar in zoekmachines zoals Google en zal jouw bedrijf hoger gerangschikt worden in de zoekresultaten. Dat zorgt dan weer voor een groter bereik, meer klanten en bijgevolg een hogere omzet.

Redenen genoeg dus om dagelijks even de tijd te nemen om op je online beoordelingen te reageren. Hoe je dat het best aanpakt, lees je in dit artikel.

01/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?