Wabi sabi interieur: ontdek de schoonheid van imperfectie

wabi sabi slaapkamer

Versleten zetel? Plaid erover. Vaas met barstjes? Bloemen erin. Move over perfecte, minimalistische interieurs, welkom wabi sabi! Niet dat we niet meer houden van wit en strak, maar het mag al eens wat meer ongedwongen, ook in huis. Ontdek hoe jij helemaal tot rust komt in je eigen wabi sabi interieur.

Wabi sabi = de schoonheid van imperfectie

Een perfect huis dat rechtstreeks uit de interieurcatalogus lijkt te komen doet ons vaak wegdromen, en terecht. Maar ondertussen mag het toch ook wat losser. Ontstressen doe je vanaf nu in een wabi sabi interieur: de nieuwe, hippe interieurstijl uit Japan. Wabi sabi omarmt de schoonheid van imperfectie op een perfecte manier. Gedaan met je te verontschuldigen voor de rommel wanneer er bezoek komt!

How to ‘wabi sabi’?

Hoe begin je daar nu aan, aan zo’n wabi sabi interieur? Want ‘imperfect’ wil namelijk niet zeggen dat rommelige interieurs de norm worden! Rondslingerend speelgoed of sokken naast het bed zijn nog steeds een no go, een scheve stapel boeken kan dan weer wel. Onthoud vooral deze 3 must do’s voor jouw (im)perfecte wabi sabi interieur.

  • Kies kleur. Wabi sabi staat naast voor imperfectie ook voor eenvoud. Kies voor eenvoudige natuurlijke kleuren in eenzelfde tint, zoals écru, beige of grijs. Varieer des te meer met materialen.
  • Less is more. Een paar elementen maken al een wereld van verschil. Een ruw servies, ongestreken tafellaken en oude houten bank kunnen al voldoende zijn om het ongedwongen gevoel in je keuken naar boven te halen.
  • Tweede natuur. Natuurlijke materialen zijn een must in jouw wabi sabi interieur. Hout, natuursteen en linnen zijn absolute winnaars.

De wabi sabi stijl in het hele huis doortrekken is best gemakkelijk. De keuken en de badkamer zijn het eenvoudigst, omdat je daar vaak al natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Maar ook je woonkamer en slaapkamer tover je met een paar aanpassingen, zoals een tapijt of een nieuwe vaas, meteen om.

Onvolmaakt = onweerstaanbaar

Dankzij wabi sabi voel je meteen dat er thuis geleefd wordt. En dat geeft meteen ook een persoonlijke touch aan elke woning! Het extra voordeel van deze nieuwe stijl? Dat imperfecties de leukste verhalen eerst naar boven halen. Heel je interieur vertelt zo immers een groot verhaal!

18/08/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?