Hoe verwerk je hout in je interieur? Ontdek onze voorbeelden

houten vloer met houten tafel

Hout in je interieur is erg populair. Van een natuurlijke sfeer tot een stoer karakter: hout kan het allemaal. Maar hoe krijg jij dat materiaal stijlvol in jouw interieur? Van de vloer tot een houten tafel: ontdek hier wat je mogelijkheden zijn.

Houten vloer: parket, laminaat of houtlook

Een landelijk, klassiek of modern interieur: een houten vloer kan overal. Parket, laminaat, tegels met een houtlook … In een klassiek interieur is een donkere vloer erg stijlvol, terwijl de lichtere varianten het in moderne woningen dan weer beter doen.

Houten vloer
Een houten vloer geeft meteen heel wat gezelligheid aan de ruimte.

Tip: Een houten vloer matcht heel mooi met houten meubels, zoals een houten tafel of kast!

Houten balken voor extra gezelligheid

De ultieme truc om je interieur erg landelijk en gezellig te maken? Houten balken aan het plafond! Je woning lijkt zo meteen op een oud boerderijtje. Zeker als de balken niet te glad zijn, maar je ze net wat ruwer houdt, krijg je die karaktervolle sfeer in huis.

houten interieur
Houten balken hoeven helemaal niet zwaar te zijn.

Houten plafond in je favoriete kleur

Is houten balken net een stapje te ver? Geen zorgen, het kan ook subtieler met een volledig houten plafond. Houd het mooi bruin of overschilder het in je favoriete kleur. Een wit plafond is bijvoorbeeld prachtig te combineren met een robuuste, industriële look.

houten plafond
In deze slaapkamer met houten plafond val je meteen in slaap.

Houten accessoires in je interieur verwerken

Dat houten meubels, zoals een houten tafel, altijd een optie zijn, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar ook die kleinere accessoires en decoratiestukken in huis kunnen van hout zijn. Houten plantenbakken, bijzettafeltjes, wandrekken … Of denk er eens aan om alle wanddecoratie van een houten lijst te voorzien! Extra gezelligheid: check.

Klassiek, landelijk én modern interieur

Hout past dus in elk interieur. Een ruwer houten meubel in een landelijk interieur, een strakker accessoire in een moderne woning … het kan allemaal. Het extra voordeel? Hout is tijdloos en duurzaam, waardoor je er heel lang van kunt genieten.

houten moderne keuken
Ja hoor, ook in een modern interieur is hout meer dan welkom.
08/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?