Dankzij ledverlichting wat meer sfeer in en rond jouw woning

ledverlichting woonkamer salon modern

Wat extra sfeer in huis halen die meteen ook energievriendelijk is? Denk dan eens aan ledverlichting! Van intiem warm licht voor de slaapkamer tot helder wit daglicht in de kelder: ledlampen kunnen het allemaal. Ontdek in dit artikel hoe ledverlichting jouw interieur stijlvol aankleedt.

Sfeerlicht in huis

Een sfeervolle woonkamer? Die krijg je door je kleuren, meubelen en decoratie goed op elkaar af te stemmen. Maar ook je woonkamerverlichting is van groot belang! Gelukkig is het heel gemakkelijk om met ledlampen een stijl en sfeer te creëren die perfect bij jou passen.

Een belangrijke keuze die je daarbij moet maken, is waar je je verlichting wilt. Een hanglamp, plafondverlichting, ingebouwde spots … Maak zeker een verlichtingsplan. Zo weet je meteen welke lampen je waar precies nodig hebt.

ledverlichting in woonkamer
Inbouwspots, ledstrips, verschillende soorten licht: jij creëert de sfeer die je zelf wilt.

Lange levensduur en laag verbruik

Ledlampen produceren is niet zo eenvoudig. Daardoor liggen de productiekosten – en dus ook de aankoopkosten – hoger dan die van halogeenlampen. Het goede nieuws? Je moet ze minder snel vervangen! Zo gaat de dimbare ledlamp E27, als die zo’n zes uur per dag zou branden, ongeveer dertien jaar mee. Dat is tien keer langer dan de ouderwetse halogeenlampen. Het prijsverschil waard! Bovendien liggen ook je energiekosten heel wat lager: win-win.

trap met rode ledstrips
Dankzij ledstrips creëer je een heel intieme en luxueuze sfeer.

Voor elke kamer het juiste licht

Herinner jij je de ledlamp als koude en kille verlichting? Geen zorgen: die tijd ligt volledig achter ons! Ledlampen veranderen nu elke ruimte in een sfeervolle oase van rust. Zo zijn de E27 ledlampen er in verschillende kleuren. Gebruik warm wit licht in de woon- en slaapkamer, ga voor helder wit licht in de badkamer en het toilet, en kies voor wit daglicht in de berging en de kelder. De juiste sfeer voor elke kamer!

groene en gele hanglamp
Hanglampen zijn altijd een sfeermaker in je interieur!

Ook zijn er ondertussen heel wat verschillende soorten ledverlichting. Je hebt de led gloeilampen, ledstrips, inbouwspots … Allemaal verkrijgbaar met of zonder armatuur. Installeer er ook nog eens een dimmer bij en je creëert heel de dag door de lichtsterkte en sfeer die je je wenst. Het is duidelijk: aangenaam licht creëren in je woning is een fluitje van een cent dankzij ledverlichting!

01/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?