Hoe meer spiegels, hoe meer vreugd: een spiegel voor elke ruimte in huis

spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Welke spiegel hoort thuis in welke ruimte? Aan welke eisen moeten die spiegels voldoen? En heeft echt élke spiegel een functie? Je ontdekt het in dit artikel, onder het motto: hoe meer spiegels, hoe meer vreugd!

1+1 = 3 in de badkamer

In de badkamer heb je niet 1, maar 2 spiegels nodig: een grote en een kleine. De grote spiegel – die van boven de wastafel – kent & heeft iedereen. Vandaag de dag bestaan zulke exemplaren zelfs met verlichting of verwarming. Erg handig in een donkere of vochtige badkamer.

Daarnaast is ook een make-upspiegel geen overbodige luxe. Die worden speciaal gemaakt met extra verlichting en een vergrootglas om je make-up onberispelijk aan te kunnen brengen.

spiegels in de badkamer

Wist je dat… er zelfs slimme spiegels bestaan die je het weerbericht kunnen voorlezen of je dagplanning doornemen terwijl je je tanden poetst?

spiegel in de woonkamer

Valsspelen in de woonkamer

Maar ook op de benedenverdieping zijn spiegels een echte meerwaarde.

In je woonkamer kunnen ze twee functies vervullen. Ofwel is hij puur decoratief, ofwel gebruik je hem om vals te spelen. Een spiegel vergroot immers de ruimte, ideaal voor wie wat kleiner woont.

Kleine woonkamer? Waar? Foto bij printdecor.com.au (Pinterest).

spiegel in de hal

De hal voor de laatste check-up

De hal mag zeker niet ontbreken in ons lijstje. Voor de hal kies je het best een grote, langwerpige spiegel waar je jezelf volledig in kan zien.

Even checken of alles goed zit en die schoenen wel echt bij die jurk passen, en je bent klaar om te vertrekken.

Deze spiegel kán je niet voorbijlopen. Foto bij mowlemandco.com (Pinterest).

Spiegels in de tuin? Yes, please!

Ten slotte is er nog de tuinspiegel, een echte trend! Deze spiegel is misschien de minst functionele van allemaal, maar scoort dan weer erg goed op originaliteit. Durf jij het aan om je tuin te decoreren met een tuinspiegel? Inspiratie & tips vind je hier.

tuinspiegel
Deze tuinspiegel is niet alleen decoratief, maar doet ook het pad langer lijken. Foto bij primroseandplum.co.uk (Pinterest).

Tip: Geef jezelf bij elke spiegel in huis die je passeert een compliment voor instant positieve vibes!

05/07/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?