Zo maak je je slaapkamer klaar voor de winter

slaapkamer winter

De dagen worden korter en korter en al snel lig je dan te bibberen onder een zomerdekbed. Een comfortabele slaapkamer is essentieel voor ons persoonlijke geluk en zeker in de winter willen we het lekker warm hebben. Zo maak je je slaapkamer klaar voor de winter!

1. Een extra laag

Een bed vol dekens en kussens ziet er heerlijk uitnodigend uit. Met het oog op een harmonieus geheel kies je voor een mix van een donkere, een lichte en een tussenkleur. Geen zin in een complete makeover? Een mooie deken in een donkere kleur geeft je slaapkamer alvast een warme en winterse look.

Extra tip: gooi je beddengoed meteen even in de was. Is het niet zalig om onder frisgewassen lakens te slapen?

2. Een kruik

Het is flink onaangenaam om in een koud bed te klimmen, en verkleumde voeten zijn niet bevorderlijk voor de slaap. Gelukkig is dat eenvoudig opgelost door voor het slapengaan je beddengoed vast op te warmen met een warme kruik.

3. Nog wat extra warmte

Na het opstaan je warme voeten behouden? Verwarm je vloer met een tapijtje en je voeten met pantoffels. Dat is comfortabel én het houdt je vloeren schoon. Ook een kamerjas binnen handbereik maakt het net ietsje minder moeilijk om ‘s ochtends de kou te trotseren.

4. Een lekker geurtje

Zelfs als je bed warm is en je lakens gewassen, valt het niet altijd mee om in slaap te vallen. Een rustgevend geurtje kan dan weleens helpen. Lavendel, kamille, bergamot en jasmijn zijn stuk voor stuk geuren die ontspanning en slaap bevorderen. Ook geeft het een heerlijk luxueus gevoel om weg te dommelen in een wolk van parfum.

5. Kaarsjes in een winterslaapkamer

Flakkerend licht brengt warmte en romantiek in de slaapkamer. Opteer voor geurkaarsen en je maakt meteen gebruik van tip 4. Denk er wel aan om de kaarsen ook weer uit te blazen! Of gebruik LED-kaarsjes voor de veiligheid.

02/10/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?