Droomslaapkamer inrichten? Haal inspiratie uit deze drie kamers!

moderne slaapkamer zwart-wit

Je droomslaapkamer inrichten kan een echte uitdaging zijn. Er zijn dan ook geen kant-en-klare richtlijnen: elke stijl vraagt andere accenten. Heb je nog geen idee welke richting je uit wilt? Neem samen met ons een kijkje in deze drie intieme droomslaapkamers en word overladen met inspirerende ideeën voor je eigen kamer.

Moderne slaapkamer warm maken dankzij zachte kleuren

Eerst kijken we binnen in de slaapkamer van Marie en Eugène uit Zelzate. Deze moderne kamer is erg minimalistisch: geen onnodige franjes, maar alles lekker strak. Wat daar, naast de sobere decoratie, voor zorgt? De manier waarop kleuren worden gebruikt.

moderne minimalistische slaapkamer
Het subtiele kleurengebruik geeft deze moderne slaapkamer extra warmte.

Zo is er gekozen voor een zwart-witfoto van New York in plaats van voor eentje in kleur. Dat was een goed idee, te veel kleuren zou alleen maar schreeuwerig ogen. Dankzij het langgerekte ontwerp oogt de slaapkamer groter. Ook de kleur van het voetjesdeken is donker gehouden om de kamer de nodige warmte te geven. Hoe het geheel toch niet te saai wordt? Dankzij de kleurrijke hoofdkussens wordt er toch wat leven in de brouwerij gebracht.

Grote ramen en een open ontwerp voor immens ruimtegevoel

zwart-wit slaapkamer
Deze zwart-witslaapkamer heeft verder geen franjes nodig: erg stijlvol!

In een moderne slaapkamer is kleur op een subtiele manier verwerken dus zeker een goed idee voor wat extra levendigheid, maar je hoeft daarin niet zo ver te gaan als Marie en Eugène. Dat bewijst ook deze slaapkamer die door De Suite werd ontworpen. Dat er is gekozen voor een zwart-witthema, hoeven we je niet te vertellen: dat zie je meteen op de foto’s. Door de witte vloeren en muren te combineren met het zwarte bed en andere zwarte accenten, neigt deze luxueuze slaapkamer zelfs wat naar de industriële stijl.

uitzicht groen slaapkamer
Dankzij het prachtige, landelijke uitzicht komt er toch een beetje kleur naar binnen.

De kleur in deze slaapkamer wordt gecreëerd dankzij het grote raam met uitzicht op de Polders. De bewoners krijgen meteen wat groen in huis! De grote ramen zijn trouwens sowieso een aanrader. Op die manier valt er lekker veel licht in de slaapkamer, waardoor die nóg groter lijkt. Bovendien is het ’s morgens ook heerlijk wakker worden dankzij het natuurlijk licht dat binnenvalt.

Planten in de slaapkamer voor extra kleur

Natuurlijk heeft niet iedereen zomaar een uitzicht op natuurlijk groen. Wilfried en Martine uit Middelkerke slapen bijvoorbeeld in het midden van de stad. Dankzij hun ruim balkon hebben ze wel voldoende lichtinval, maar een uitzicht op de natuur zit er niet in. Hoe zij dit oplossen? Door planten in de slaapkamer te zetten. Dat ziet er niet alleen leuk uit en geeft niet alleen extra gezelligheid, het verhoogt ook de luchtkwaliteit. En dat zorgt dan weer voor een betere nachtrust.

klassieke slaapkamer met planten donkere kleuren
Is een moderne slaapkamer niet echt jouw ding? Dan haal je ongetwijfeld inspiratie uit deze klassieke kamer met donkere kleuren!

Al is het natuurlijk ook niet de bedoeling om van je slaapkamer een jungle te creëren. Zo raden we sterk geurende planten af, die blijven niet aangenaam. Onze tip? Ga voor Sansevieria’s of de Mexicaanse dwergpalm. Die vragen weinig onderhoud en geven toch heel wat zuurstof af. Ideaal!

25/08/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?