Slaapkamer ideeën voor 2019: de nieuwste trends

Slaapkamer ideeën planten bed hout slaapkamer

Wil je je slaapkamer wat gezelliger maken, maar heb je geen idee hoe? Laat je hier inspireren door dé slaapkamer ideeën van 2019. Maak van je kamer een gezellige (én hippe) oase van rust waar je die dagelijkse prikkels ver achter je laat.

Nergens minimalisme… behalve in de slaapkamer

De interieurtrends van 2019 zijn duidelijk: weg met de perfectie en het minimalisme, laat die imperfecte kakofonie maar komen! Dat geldt voor alle ruimtes in huis, behalve voor… juist ja: de slaapkamer! In de slaapkamer wil jij immers helemaal tot rust komen, vluchten van alle prikkels en stress van de buitenwereld.

minimalistische slaapkamer met zachte kleuren, amper meubels buiten bed
Weg met al die overbodige meubels: de slaapkamer straalt rust uit!

Hoe je dat doet? Door zo weinig mogelijk meubels en accessoires te gebruiken! Alleen het broodnodige mag in de slaapkamer staan. Zo heb jij lekker veel plaats over en lijkt je kamer heel open. Je slaapkamer nòg groter doen lijken, doe je door voor zachte, warme basiskleuren te kiezen. Denk daarbij vooral aan wit en beige.

Slaapkamer ideeën: de natuur naar binnen halen

Het is al wel even een trend en hij zal nog niet meteen verdwijnen: zet plantjes in je interieur! Te veel decoratie in de slaapkamer is uit den boze, maar een mooi bloemetje is altijd toegestaan. Die stralen uiteindelijk ook rust uit. Het extra voordeel van planten? Die zuiveren de lucht: een gezonde slaapruimte dus!

Grote plant naast bed om houten nachtkastje (trapje)
Plantjes en hout: de twee belangrijkste natuurlijke elementen in een hedendaagse slaapkamer.

Andere elementen die de natuur naar binnen halen? Natuurlijke materialen zoals hout. Die maken je interieur extra stijlvol en gezellig.

Luxueuze materialen voor die extra touch

Je vindt niet veel accessoires terug in je slaapkamer. De weinige decoratie die je gebruikt, maak je dan ook het best zo luxueus mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan luxueuze materialen zoals goud en marmer. Ook chiquere stoffen zoals velvet of satijn doen het goed op je bed. Mogelijkheden genoeg dus!

slaapkamer ideeën: goud toevoegen, rest vrij basic
Dankzij gouden tinten en accessoires in de slaapkamer, lijkt die al snel heel luxueus!

Let’s talk romance

Graag ook een romantische touch? Goed nieuws: ook dat is een van de trends van 2019! Romantiek valt dit jaar perfect te combineren met een moderne stijl. Gebruik dus zeker zowel strakke lijnen als zachte, warme (en dus romantische) kleuren. Ideaal om je slaapkamer extra cosy te maken.

Nog wat slaapkamer ideeën? Extra inspiratie!

26/05/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?