Disco, prinsessen of piraten? Deze kinderkamer ideeën doen dromen.

kinderkamer ideeën

Je herkent het ongetwijfeld: het dagelijkse gevecht om je kinderen op tijd in bed te krijgen. Plots hoor je ze niet meer & zitten ze doodbraaf te spelen, om maar niet gehoord & gezien te worden. Onvermijdelijk… maar deze kinderkamer ideeën maken het misschien al iets eenvoudiger. Want wie wil nu niet in een jungle of kasteel slapen?

Kinderkamer ideeën van A tot Z

In een kinderkamer kan je je creativiteit botvieren en je helemaal laten gaan. Wij geven je alvast wat inspiratie mee:

Op ontdekking

Droomt jouw zoon of dochter van wereldreizen & nieuwe dingen ontdekken of is het al wetenschap wat de klok slaagt?

Sprookjesachtige taferelen

Dromerige kastelen, stoere ridders & knappe prinsessen en alle kleuren van de regenboog. Wedden dat jouw kind zich meteen thuisvoelt in zo’n prachtige slaapkamer?

Sport & spel

Of het nu gaat om sporten, zingen of spelen, in deze kinderkamers is het fun, fun fun!

D0’s & don’ts

Geïnspireerd door deze creatieve kinderkamer ideeën? Tijd om aan de slag te gaan! Houd je bij het inrichten van de kinderkamer deze do’s & don’ts in je achterhoofd, dan komt het helemaal goed!

kinderkamer ideeën

DO

  • Laat je kind het thema bepalen. Het is immers zijn/haar slaapkamer & dat moet een plek zijn waar hij of zij graag vertoeft (en slaapt).
  • Bepaal zelf de decoratie & inkleding. Wat je kan doen, is je kind laten kiezen tussen bepaalde items, maar geef ze niet te veel ‘macht’. Voor je het weet staat de kamer vol levensgrote dino’s of zie je door de bomen het bos niet meer.
  • DIY! Niets zo leuk als een project dat je zélf kan creëren, samen met je kind. Je hoeft immers geen dure lampen te kopen, als je ook zelf een unicornlamp kan knutselen.
  • Budgetbeheer. Voor je het weet heb je honderden euro’s uitgegeven aan die ene kamer.

DON’T

  • Overdrijf niet. Vaak zijn 1 eyecatcher of een paar subtiele elementen voldoende om het thema naar voor te laten komen. Het blijft ook een slaapkamer, dus te veel afleiding is een no go.
  • Duw je kind niet in een bepaalde richting. Elk thema kan & alle gekke ideeën zijn welkom!

Less is more in deze kamer. Foto bij etsy.com (Pinterest).

28/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?