Kleuren kinderkamer: kies eens niét voor blauw of roze

groene kinderkamer met patroon

Je zoekt nieuwe kleuren voor de kinderkamer, maar wilt niet kiezen voor het stereotiepe blauw of roze? Ontdek dan hier vier andere populaire kinderkamerkleuren die sowieso scoren bij je kleine (b)engel.

Kleur de kinderkamer groen

In een kinderkamer horen uiteraard vrolijke kleuren, en groen is er daar een van. Andere kenmerken van groen: het is fris, het is een actieve kleur en heel belangrijk … het geeft een gevoel van veiligheid. Perfect voor de kinderkamer dus.

Tip: ga niet té donker. Dat maakt de sfeer van de kamer iets grimmiger. Bovendien maken donkere kleuren de kamer kleiner.

Vrolijke gele kinderkamer

Ook geel is een erg vrolijke, warme kleur. Onmogelijk om met een slecht humeur de gele kinderkamer binnen te komen! Bovendien krijg je er ook veel energie van, wat zeker ’s morgens heel wat voordelen oplevert. Heb je het liever wat zachter? Ga dan voor okergeel.

gele kleuren kinderkamer met witte kribbe
Wij worden meteen gelukkig van deze gele accenten.

Oranje kinderkamer voor positiviteit

De kinderkamer kleuren kan natuurlijk ook in het oranje. De perfecte kleur om de dag mee te beginnen, aangezien die positiviteit uitstraalt en je meteen een blij en goed gevoel geeft. Zo heeft je kind extra veel moed om na schooltijd aan zijn/haar huiswerk te beginnen … of is dat echt een utopie? ;-)

Zachte pasteltinten als kleuren kinderkamer

Felle tinten moet je eigenlijk vermijden: hoewel het de ruimte wat dynamischer maakt, leiden felle kleuren ook af. Niet echt wat je nodig hebt in de vaak lastige bedtijdroutine.

vrolijke pastelkleuren kinderkamer
Van een kinderkamer als deze word je op slag vrolijk.

Houd het dus zacht en rustgevend, en daar zijn pastelkleuren natuurlijk perfect voor. Een pastel kinderkamer is warm en toch speels. Welke tint dat dan moet zijn? Dat kies je uiteraard helemaal zelf.

stoere pastel slaapkamer
Een pastel slaapkamer kan ook erg stoer zijn.

Algemene tips & tricks voor kleuren kinderkamer

Heb jij de kleuren voor de kinderkamer gekozen? Wat leuk! Hier heb je alvast nog wat tips om ze te gebruiken.

  • Toch een fellere kleur? Laat die dan vooral terugkomen in de accessoires. De muren houd je dan het liefst neutraal.
  • Felle kleuren in de kinderkamer kan ook met een accentmuur.
  • Het hoeft heus niet allemaal te strak of te precies te zijn: maak zeker plaats voor imperfecties, knuffelberen en leuke spelletjes.

Wordt je kind al wat groter en is het tijd voor een heuse tienerkamer? Check dan zeker deze tips om de kinderkamer om te toveren!

31/03/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?