Een landelijk interieur mét muurstickers: dat doe je zo

Muursticker natuurlijke motieven

Muurstickers: kinderen zijn er dol op. Het hoeft niet te verbazen dat kinderkamers rijkelijk voorzien worden van grappige, lieve en verrassende muurstickers. Maar ook in een meer volwassen – om niet te zeggen ‘serieus’ – interieur is er ruimte voor deze muurversiering. Om dat te bewijzen, geven je hier enkele voorbeelden en tips om muurstickers te integreren in een landelijk interieur.

Muurstickers met tekst en citaten

Met hippe washitape in geometrische patronen, of in de vorm van een hert, hoef je in een landelijke woning niet af te komen. Dat zorgt voor een stijlbreuk. Toch kun je perfect aan de slag gaan met muurstickers in een klassiek of rustiek interieur.

Geen type muursticker doet het zo goed in een landelijke inrichting als het citaat. Een inspirerend citaat, al dan niet van een historische beroemdheid, geeft jou en je gasten iets om even bij stil te staan. Traditionele drukletters of ouderwetse kalligrafie zorgen niet voor een stijlbreuk. Integendeel, ze geven je interieur nét dat tikkeltje meer.

muurstickers quote

Landelijke natuurmotieven

Toch niet zo tuk op levensmotto’s op je muren? Hou het dan sober (en toch een tikkeltje speels) met rustige natuurmotieven. Ook in een klassiek of landelijk interieur kan een muursticker met een solitaire boom of met sierlijke vogeltjes een leuke aanvulling zijn. Ook een ouderwetse prentkaartfoto behoort tot de opties!

Muursticker natuurlijke motieven

Hou je kleurpalet in het achterhoofd!

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, hou het subtiel. In een landelijk interieur staan meestal al veel meubelen en decoratiespulletjes, waardoor het zaak is om de aankleding van de muren sober te houden. Zorg dat je muursticker mooi in het bestaande kleurenpalet past, zodat je hele interieur in harmonie is.

muursticker kleurenpalet

31/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?