Last van de winterblues? Niet met deze verfkleuren!

oranje verfkleuren

Buiten is het koud en donker… niet bepaald bevorderlijk voor je gemoedstoestand! Heeft jouw humeur ook te lijden onder die druilerige winterdagen? Maak het dan binnen wat vrolijker met de leukste verfkleuren! Met deze tips tover je jouw stulpje om tot een kleurrijk winterparadijs.

Is schilderen niet meteen jouw sterkste kant? Of heb je gewoon geen zin om aan de lastige klus te beginnen? Een professionele schilder zorgt voor een snel én verzorgd resultaat!

Deze kleuren doen wonderen voor je gemoed

lichtgroene verfkleur op muur aan bureau
Geef je muren een lichte, heldere kleur en word op slag vrolijk!

Buiten is het donker en grijs, binnen is het… ook donker en grijs? Hoog tijd dus om je interieur wat op te vrolijken! Lichte of felle kleuren op je muren doen denken aan de zon, de zee, een weiland… Zo zijn die miezerige winterdagen meteen vergeten! Dit zijn de verfkleuren met de grootste impact:

  • Rood, de kleur van passie. Je krijgt er dus gegarandeerd meer energie door!
  • Blauw: blauwtinten zijn juist heel rustgevend. Net daardoor is deze kleur ideaal voor die intieme sfeer in de slaapkamer. 
  • Groen: ook groen straalt kalmte uit en werkt ontspannend. Wist je trouwens dat groene muren je concentratie ten goede komen? De ideale kleur dus om je bureau een nieuw likje verf te geven!
  • Geel & oranje: dé kleuren om een kamer op te fleuren. Geel en oranje op de muur reflecteert de natuurlijke lichtinval: wedden dat de ruimte niet alleen groter, maar ook extra vrolijk aanvoelt?

Tip: Kan je aan de hand van die kleine staaltjes niet echt inbeelden hoe het eindresultaat eruit zal zien? Gebruik dan de Levis visualiser app. Maak een foto van de ruimte en test naar hartenlust welke kleur jouw muren binnenkort mag sieren! En nog een kleine tip: hou rekening met de lichtinval.

Verfkleuren combineren

Je favoriete kleur gekozen? Dan is het tijd om te bepalen hoe en waar je deze in je interieur laat terugkomen. Hou je het subtiel of ga je net voor opvallend?

#1: Toon-op-toon

Een eerste mogelijkheid is om te werken met “toon-op-toon”. Van éénzelfde kleur, gebruik je dan drie verschillende tinten op de muren. Geef elke muur een andere tint of wees creatief en durf voor verschillende tinten op dezelfde muur te gaan. Zo komt je favoriete kleur in de hele kamer terug zonder dat die te fel gaat overheersen.

badkamer met oranje verfkleuren
Fel – feller – felst of liever iets zachters? De keuze is aan jou!


#2: Kies een accentkleur

Gele zitruimte met witte accenten
Kies een accentkleur en decoreer daar de hele ruimte mee!

Fan van een specifieke kleur, maar wil je ze nu ook weer niet op elke muur laten terugkomen? Maak er dan gewoon op 1 muur de accentkleur van. De rest van de muren krijgt neutrale verfkleuren, zoals beige of lichtgrijs. Door voor meubels en accessoires in dezelfde accentkleur te kiezen, fleur je de kamer meteen wat op. Bye bye sombere dagen!

Tip: In de slaapkamer bevindt de accentmuur zich het best achter het hoofdeinde, in het kantoor zijdelings van het bureau. Zo voorkom je dat de muur te overweldigend wordt en jij je moeilijk kunt concentreren.

#3: Mix & match

Kun je echt niet kiezen tussen twee verschillende verfkleuren? Zo combineer je ze zonder dat het een kakofonie wordt.

Twee accentkleuren en één neutrale kleur

Twee fellere kleuren kunnen perfect bij elkaar aansluiten. Volgende kleurcombinaties zijn echte winners:

  • Rood met oranje, geel, paars of bruin
  • Blauw met groen of paars
  • Groen met blauw, beige of bruin
  • Geel met rood, oranje en groen
  • Oranje met rood, geel, groen of bruin
  • Paars met groen, blauw en aardse kleuren

Mag het net dat tikkeltje extra zijn? Werk dan met contrasterende kleuren! Twee kleuren contrasteren als ze tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Denk aan geel en blauw, paars en oranje of groen en roze. Contrasterende kleuren versterken elkaar, ideaal om dat gure winterweer snel achter jou te laten. Vergeet wel geen derde, neutrale kleur om het geheel harmonieus te houden.

verschillende verfkleuren
De kleurencirkel. Hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe beter ze bij elkaar passen. Contrasterende kleuren liggen ver van elkaar.
07/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?