De drie voordelen van een spanplafond in jouw woonkamer

wit spanplafond met inbouwspots in woonkamer

Je oude plafond snel en gemakkelijk renoveren? Of je plafond eenvoudig verlagen? Het is allemaal mogelijk dankzij een spanplafond. Maar naast de vlotte plaatsing heeft zo’n plafond nog heel wat andere voordelen: denk aan de strakke uitstraling en aan de talloze afwerkings- en designopties. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is dat? Een spanplafond is een soort vals plafond waarbij een kunststoffen doek strak over een frame wordt gespannen. Zo verdwijnt het bestaande plafond onder het nieuwe doek. Een vakman voor de klus vind je op gratis bouwplatform Offrea.

1. Je oude plafond snel zo goed als nieuw

Een plafond met verkleuringen en scheuren? Of ben je het gewoon beu gezien, maar heb je geen budget voor een volledige plafondrenovatie? Dan is een spanplafond de perfecte oplossing! Het frame van zo’n plafond wordt gemakkelijk bevestigd tegen de muren. Gevolg? Er zijn geen breekwerken nodig, je grote meubelen mogen zonder gevaar blijven staan en de hoeveelheid stof die vrijkomt is erg beperkt. Geen uitgebreide voorbereidingswerken vooraf of lange schoonmaaksessies achteraf, dus. Ziezo, dat gaat snel!

wit spanplafond in moderne keuken
Snel en gemakkelijk een nieuw plafond? Dankzij een spanplafond! Foto door White Line | Pinterest

2. Je verlichting komt mooi uit

Met een spanplafond heb je een heel arsenaal aan mogelijkheden wat verlichting betreft. Hanglampen, inbouwspots, ledstrips … jij creëert de sfeer die jij wilt. Zorg er wel voor dat je op voorhand perfect weet waar je je lampen wenst. Op die plek worden er gaatjes gemaakt in het doek. Vanaf dat die gemaakt zijn, kun je niet meer terug!

Keuken met ledstrips boven kookeiland
Ga zeker voor prachtige, ingebouwde ledstrips om de sfeer en gezelligheid te vergroten. Foto door Bolleboom keukens | Pinterest

3. Spanplafond is meer dan gewoon wit

Een strak en modern plafond? Dat krijg je dankzij een wit spanplafond. Dat past perfect in een hedendaags interieur. Niet echt fan van dat wit? Geen zorgen: je hebt een hele waaier aan prints, kleuren en motieven waaruit je kunt kiezen. Je kunt zelfs een eigen foto op het doek laten drukken! Zo creëer jij een uniek interieur waar al je bezoekers ongetwijfeld stikjaloers op zullen zijn.

sterrenhemel spanplafond
Van een effen felle kleur tot een eigen foto en zelfs de sterrenhemel: de mogelijkheden voor het design zijn eindeloos! Foto door J E N N Y | Pinterest
27/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?