Een sterrenhemel in de slaapkamer? Het kan!

De sterrenhemel spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van de mens. Dankzij de wetenschap weten we dat we als mens slecht een héél klein stipje in het grote heelal zijn; een heelal dat bestaat uit talloze sterren. Elke nacht opnieuw zijn die sterren te bewonderen en doen ze je dromen over buitenaardse avonturen. Slapen onder de sterren is dan ook pure magie. En daarvoor hoef je niet langer buiten te slapen: ook in je slaapkamer tover je zo een sterrenhemel op je plafond!

De meest authentieke oplossing: een dakraam

Het is niet de meest eenvoudige oplossing en zeker ook niet de goedkoopste, maar het is wel de meest authentieke oplossing: een dakraam in het plafond van je slaapkamer. Dit werkt alleen als je ver weg van een grote stad woont en als het ’s nachts voldoende helder is. Het grote voordeel is dat het dakraam overdag ook extra daglicht in huis brengt.

Lichtgevende verf op je plafond

Is een dakraam geen oplossing voor jou? Dan is lichtgevende verf dat mogelijk wel. Je bootst er probleemloos een sterrenhemel mee na! Het vraagt wat werk en creativiteit, maar het is wel een leuke manier om je slaapkamer te decoreren. Schilder je hele plafond of beperk je tot een bepaalde strook en creëer de illusie van een dakraam. Combineer dit met donkerblauwe verf op de rest van je plafond en de muren en je krijgt gegarandeerd een geslaagd effect.

LED-verlichting

Wil je een sterrenhemel met een echte design uitstraling? Dan is LED-verlichting ideaal. Een sterrenhemel met LED-verlichting is trouwens eenvoudig zelf te maken.

Sterrenhemel projector

Veruit de gemakkelijkste manier om een sterrenhemel te creëren is een sterrenhemel projector. Zo een projector steek je eenvoudigweg in het stopcontact, en meteen wordt er een sterrenhemel op je plafond en muren getoverd. Nadeel is dat dit veel licht geeft en erg artificieel overkomt, waardoor slapen terwijl de projector aanstaat moeilijker is.

22/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?