Binnenkijken in de slaapkamer van een surfer

Surfplank tegen muur aan touwen in slaapkamer surfer

Toegegeven: hier bij ons is het niet altijd even goed surfweer. Tijdens die druilerige dagen toch wegdromen van zon, zee, strand? Dat doe je op je eigen kamer! Wij gingen alvast even op bezoek bij een fervent surfer. Neem samen met ons een kijkje in zijn slaapkamer en ontdek hoe jij je in geen tijd weer op je plank waant!

Surfplank als centerpiece

Opbergen = decoreren

Je surfboard bij je thuis opbergen is niet altijd even eenvoudig: vind maar eens voldoende bergplaats voor zo’n grote plank! Daarnaast is het ook zo’n zonde om je favoriete board ergens in een garage of kelder te laten verstoffen. De oplossing? Van de surfplank een echt decoratiestuk maken!

surfplank hangt aan touwen in slaapkamer surfer
Maak van je surfplank een decoratiestuk!

Kijk maar naar de plank op de foto: die steelt meteen alle aandacht! Maar naast puur decoratief, is de surfplank ook nog eens functioneel. Ze verbergt immers een grote lamp die nog geen armatuur had! Doordat het board voor de lamp hangt, heb je ook nog eens zachte, indirecte verlichting. De surfplank krijgt zo zelfs haast een halo… Ideaal voor diegenen die hun plank als heilig zien ;-).

lamp achter surfplank in slaapkamer van een surfer
Extra voordeel? De lelijke lamp is verborgen!

Psss: Had jij het al gespot, het boek over surfers op de commode? Sla elke dag een pagina om en laat je inspireren!

surfersboek bovenop commode
Laat je inspireren door andere surfers, bijvoorbeeld met het boek Surf Tribe van Stephan Vanfleteren.

DIY surfplank ophangen

Hoe je zelf zo’n surfplank ophangt? Dat is gelukkig niet zo moeilijk:

 1. Koop twee stoelpoten in je lokale doe-het-zelfzaak en draai in elke poot een haak. Je kunt daar bijvoorbeeld de hanger van een kapstok voor gebruiken. Aan die haken zullen straks de touwen komen.
 2. Vijs de twee stoelpoten evenwijdig van elkaar bovenaan in de muur. Hoe ver de poten van elkaar moeten staan? Aan beide kanten zou de plank straks nog ongeveer 1/4 moeten uitsteken. Zorg er zeker voor dat de haken naar beneden wijzen.
 3. Hang een touw aan elk haakje. Maak een lusje waar je board door kan op de hoogte dat je hem graag zou hebben. Maak een stevige knoop. Zorg ervoor dat het board evenwijdig zal hangen.
 4. Nu je surfplank nog door de lussen van het touw steken en klaar!

Slaapkamer van een surfer = ode aan de golven

Poster met golven tegen muur naast brandende lamp en surfplank
Heerlijk vooruitblikken naar je volgende surfvakantie!

Tijdens die miezerige dagen wegdromen van metershoge golven? Geen probleem, zeker niet als je naar deze foto kijkt! Dankzij een grote poster van de zee heb jij meteen zin in je volgende surfvakantie. Voel je het al kriebelen?

Slaapkamer van een surfer = budgetvriendelijk

Geen budget meer over om enkele honderden euro’s aan een degelijk bed te geven? Geen probleem: dan maak je er toch gewoon zelf een! Wat houten palletten tegen elkaar zetten et voilà: je nieuwe bed is al klaar. Je kiest meteen helemaal zelf hoe lang en hoe breed je je bed maakt. Ideaal om volledig aan te passen aan je kamer! Voor extra sfeer & gezelligheid zorg je nog voor wat lichtjes rond je bed en eventueel zelfs in de paletten.

Bed met palletten met lichtjesslinger rond
Heerlijk ontspannen na een dagje surfen: check!
close-up lichtjesslinger ingewikkeld in bed met palletten
Wikkel de lichtjes rond de palletten voor extra sfeer en gezelligheid!

Tip: Snuffel zeker even goed rond op marktjes of schuim het internet eens af. De kans is groot dat je ergens gratis palletten op de kop kunt tikken!

Opbergruimte voor de ditjes en datjes

Ook in de slaapkamer van een surfer heb je naast je bed nog wat opbergplek nodig om die kleinere spullen in weg te leggen. Die plek hoeft niet groot te zijn: dit leuke wijnkistje is bijvoorbeeld ideaal om wat zakdoekjes en je iPod in te leggen. Erbovenop leg je je favoriete boek en een fris glas water. Toch wat meer plek nodig? Ga dan voor een iets groter fruitkistje.

Wijnkistje als nachtkastje met boek en water op
Gebruik een klein wijn- of fruitkistje als nachtkastje.

Het tafeltje aan bed is multifunctioneel: naast de perfecte plaats om je laptop op te zetten, is het ook nog eens een wasmand. Ideaal om na een dagje surfen je vuile zwemkledij in te gooien. Gedaan met vuile T-shirts en broeken die dagenlang blijven rondslingeren! Een kleine kamer? Dan zijn die multifunctionele meubels zeker the way to go!

02/04/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

FV
Femke van Dijk

Super gaaf hoe je het hebt ingericht! :)

  HH
  Hanne Homeproved

  Bedankt, Femke! Hopelijk haal je er wat inspiratie uit ;-).

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project