Zo haal je de Scandinavische stijl naar jouw interieur

scandinavische stijl elementen

Steeds meer mensen vallen voor de elegante eenvoud van de Scandinavische interieurstijl. De combinatie van authentiek vakmanschap, een neutraal kleurenpalet en natuurlijke materialen zorgt voor een aangenaam interieur waar het heerlijk thuiskomen is. Ben je gek van de stijl maar weet je niet hoe je ze in je interieur verwerkt? Dan helpen de tips van Sara Medina je op weg naar een elegant en tijdloos interieur!

Wit is de rode draad

Een Scandinavisch interieur ademt rust. Het neutrale kleurenpalet ligt hiervoor aan de basis. Wit laat zich niet alleen uitstekend combineren met alle mogelijke kleuren en materialen maar zorgt er ook voor dat een ruimte groter aanvoelt. Geef je muren dus een witte laag, houdt je vloeren licht en haal enkele witte of bleke meubels in huis. Dit vormt de basis die je verder kan aanvullen met enkele leuke kleuraccenten. Zo kan je moeiteloos inspelen op trends en je interieur aanpassen aan de seizoenen.

scandinavische stijl

Less is more

Deze tip kun je eigenlijk toepassen op ieder interieur. Hoe meer meubelen, decoratie, accessoires, … er in je interieur gepropt zijn, hoe rommeliger het zal lijken. Beperk je tot de essentiële meubels en vul aan met enkele eyecatchers en passende decoratie. Zo voelt de ruimte meteen veel persoonlijker aan en creëer je rust, zowel in je interieur als in je geest.

Investeer in tijdloze elementen

Dit is opnieuw een tip die zich laat vertalen naar alle stijlen. Investeer in tijdloze stukken die de tand des tijds doorstaan en niet trendgebonden zijn. Inspelen op trends doe je met decoratie en accessoires. Zo kan je voor een fractie van de prijs je interieur regelmatig in een nieuw kleedje stoppen. Er bestaan heel wat Scandinavische (design) meubelen die je trouwens ook als replica voor een fractie van de prijs op de kop kunt tikken. Denk aan zetels, stoelen en tafels maar ook verlichting en tapijten.

scandinavische stijl elementen

Speel met texturen

Met een witte basis en witte meubelen kan het al gauw saai aanvoelen. Voeg daarom enkele warme texturen toe aan de mix. Denk aan plaids, kussens, gordijnen, enzovoort maar zorg er wel voor dat je binnen hetzelfde kleurenpalet blijft. Grijze, nude en aardetinten laten zich goed combineren en sluiten mooi aan op de witte basis. Wat betreft de materialen heb je de keuze uit gebreide plaids, (vals) bont, wol, leer, katoen en linnen, enzovoort.

14/10/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?