Help! Een ronde muur in huis. Zo wordt een struikelblok een zegen.

Ronde muur met ramen

Bezorgt een ronde muur in huis jou kopzorgen? Nergens voor nodig! Wist je dat ronde vormen in je interieur zelfs een positief effect hebben op je gemoedstoestand? We zouden ons meer op ons gemak voelen wanneer we omringd zijn door ronde vormen. Houd jij het bij die ene ronde muur of trek je de trend 360° door? Laat je inspireren!

Laat de muur spreken

Waar een grote rechte muur in de woonkamer vaak smeekt om wanddecoratie, heeft een ronde muur veel minder nodig. Behalve het feit dat het helemaal niet zo eenvoudig is om een fotokader of kunstwerk aan een ronde muur te bevestigen, geeft dat vaak ook een bevreemdend eindresultaat. Vergelijk het met een vierkante vaas op een ronde tafel, dat werkt niet.

Daarom kan je een ronde muur het best voor zich laten spreken. Geef de muur een opvallende kleur of kies voor een leuk behangpapier om de wand in de kijker te zetten. Of durf jij het aan om voor een ronde of curvy muurschildering te gaan?

ronde muur in de hal
De eenvoudige kapstokjes aan deze muur laten de muur zélf stralen. Foto bij mydomaine.com (Pinterest).

1 + 1 = 3

Een andere mogelijkheid om je ronde wand te integreren in je interieur, is combineren. Combineer met andere ronde vormen naar hartenlust. Een ronde eet- of bijzettafel doen het heel goed in combinatie met een gebogen muur. Too much? Ook een ronde of ovale spiegel & bolvormige vazen doen het goed!

Door ronde vormen te combineren creëer je rust in je interieur én in je humeur.

afgeronde muren met afgeronde decoratie
De combinatie van afgeronde muren, bolvormige vazen en veel licht brengt rust in dit interieur, ondanks de bijzondere kleur en structuur van de muren. Foto bij designboom.com (Pinterest).

Maatwerk

Zijn een lege muur of te veel ronde vormen toch niet helemaal jouw ding en vraagt je woonkamer alsnog om wat decoratie of een kast? Maatwerk to the rescue!

Heb je al eens aan een gebogen wandplank gedacht bijvoorbeeld? Mag het iets meer zijn? Dan behoort zelfs een ronde boekenkast die de vorm van de muur volgt tot de mogelijkheden. Voor een ervaren schrijnwerker een fluitje van een cent, voor jouw interieur een echte meerwaarde.

Laat jij je nog afschrikken door ronde vormen en gebogen muren of ben je klaar om de trend te omarmen?

26/11/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?