Dankzij deze drie tips naar een geslaagde verbouwing van je huis

vakmannen verbouwen kamer

Van plan om je woning om te toveren tot je droomhuis? Of je van je badkamer nu een wellnessruimte maakt, de keuken installeert die je altijd al hebt gewild of zelfs een geheel nieuwe ruimte creëert: een verbouwing is een proces dat lang kan duren en nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Zo weinig mogelijk kopzorgen en onaangename verrassingen? Houd dan rekening met deze drie handige tips!

Tip #1: Neem de tijd

Misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde verbouwing: geduld. Of je de verbouwing nu uitbesteed aan een aannemer of de keuze maakt zelf te gaan klussen: het proces heeft tijd nodig. Een goede voorbereiding is daarbij ontzettend belangrijk. Maak daarom niet alleen een overzicht van alle ruimtes vóór de verbouwing, maar ook een van hoe de ruimtes er achteraf moeten uitzien. Inspiratie opdoen? Surf dan zeker naar Pinterest voor moodboards en inspiratieplaatjes. Uiteraard kun je ook altijd bij Homeproved terecht voor alle nodige inspiratie en informatie. ;-)

muurtegels worden geplaatst
Weet jij al welke vloertegels je wilt? Welke muurbedekking je zult kiezen? Wat de kleur van je verf zal worden? Haal inspiratie op op Homeproved!

Tip #2: Schets op voorhand het financiële plaatje

Bij de juiste voorbereiding hoort natuurlijk ook een duidelijk beeld van het financiële aspect. Bereken op voorhand goed hoeveel je nu eigenlijk maximaal kunt uitgeven. Zo is het eenvoudiger om je budget in de gaten te houden wanneer je materiaal gaat kopen.

man loopt door renovatie
Opgepast: achteraf komen er onverwacht verschillende kosten bij, die al snel kunnen oplopen. Reken dus een buffer in!

Opgelet: houd zeker altijd een buffer voor onverwachte kosten. Die kosten zijn er altijd! Denk bijvoorbeeld aan het prijskaartje van de afwerkingen, zoals verf, verlichting, gordijnen … dan zit je gemakkelijk opnieuw aan enkele honderden euro’s.

Tip #3: Denk aan de veiligheid

Maar het állerbelangrijkste aspect wanneer je verbouwt? De veiligheid! Zeker wanneer je (een deel van) de renovatie zelf doet, of wanneer er kinderen in huis zijn, ligt de veiligheid in je eigen handen. Kies bijvoorbeeld dus zeker niet voor een wankele ladder, maar investeer in een stevige steiger. Zo raak jij op een veilige manier toch overal aan. Bij Steigervoorweinig vind je een heel assortiment aan steigers die nuttig kunnen zijn in jouw situatie.

steiger verbouwing
Moet je wat hoger raken? Zorg dan voor de nodige steigers en ladders in huis.

De tips zijn dus duidelijk: neem je tijd, reken alles op voorhand goed uit en houd het veilig. Maar het allerbelangrijkste? Geniet van het eindresultaat!

02/02/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?