Zo val jij op tussen je concurrenten op Homeproved!

opvallen op Homeproved

Op Homeproved staan als vakman is één zaak, eruit springen tussen je concurrenten is de tweede stap. En dat is echt niet zo moeilijk. We lijsten voor jou op met welke functionaliteiten je je onderscheidt en hoe je dat het best aanpakt. Het enige wat jij moet doen is met onze tips aan de slag gaan!

Bedrijfsprofiel: de eerste indruk

Je bedrijfsprofiel op Homeproved is dé plaats waar potentiële klanten kennismaken met je bedrijf. Die eerste indruk kan maar liefst meteen goed zijn! Op je profiel zijn, naast de algemene informatie, je logo & omslagfoto, voornamelijk de ‘Over ons’-pagina & je realisaties van belang.

bedrijfsprofiel
Een aantrekkelijk bedrijfsprofiel maakt al een wereld van verschil. Bron: Stessens (Homeproved).

Over ons: kort & krachtig

Een korte, wervende tekst die beschrijft waar je bedrijf voor staat, wat je specialisaties zijn en een stukje geschiedenis spreken de klant erg aan. In een mum van tijd breng je de bezoeker op de hoogte van de belangrijkste ins & outs.

Zeker termen als ‘persoonlijk’, ‘kwaliteit’ & ‘ervaring’ doen het goed. Let wel op: wees eerlijk. Beweren dat je jaren ervaring hebt, terwijl je een start-up bent, is zinloos.

realisaties

Realisaties: visueel sterk

Naast de beschrijving van je bedrijf, zijn ook beelden een perfecte manier om het verschil te maken. Het klinkt cliché, maar een foto zegt vaak meer dan woorden. Voeg een paar van je prestigeprojecten of paradepaardjes toe om toekomstige klanten warm te maken om voor jou te kiezen. Voeg een korte beschrijving toe, maar laat vooral de beelden tot de verbeelding spreken.

Ben je bijvoorbeeld klusjesman of doe je voornamelijk herstellingen, en heb je weinig aantrekkelijke beelden? Tijd om daar iets aan te doen! Een voor- & na foto van een klein projectje of herstelling kunnen ook erg interessant zijn.

Hoe meer realisaties, hoe beter de klanten zich een beeld kunnen vormen. Bron: STEELIT (Homeproved).

Reviews: social proof

Naast je bedrijfsprofiel, spelen ook reviews een belangrijke rol om op te vallen op Homeproved. In dit geval zijn het aantal reviews en je Homeproved-score vaak doorslaggevend.

reviews
Al van op de homepage kan je zien dat dit bedrijf heel wat reviews én een goede Homeproved-score heeft. Bron: SD Schrijnwerkerij (Homeproved).

Aantal reviews: more is more

Hoewel het motto ‘less is more’ vaak beter klinkt, is het in het geval van reviews eerder ‘more is more’. Hoe meer reviews jij verzamelt, hoe meer ervaringen potentiële klanten hebben om zich op te baseren en hoe betrouwbaarder je overkomt, ook al zitten er eventuele negatieve beoordelingen tussen de massa.

Good to know: je krijgt pas een Homeproved-score toegekend vanaf 5 reviews, dus ook om die reden is het aangeraden om zoveel mogelijk beoordelingen te verzamelen.

Homeproved-score: the sky is the limit

Homeproved-score

Last but not least, je Homeproved-score. Dé manier om er écht bovenuit te springen. Wie houdt er geen rekening met de score op een reiswebsite bij de zoektocht naar een hotel? Dat geldt ook voor de bouwsector.

Hoe hoger jouw score, hoe sneller (ver)bouwers geneigd zijn om bij jou aan te kloppen.

01/05/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?