Marketing in de bouwsector – meer bereik, online & offline

reclame bouwsector

Met een bloeiende bouwsector die de behoefte aan vakmanschap in de bouw doet toenemen, lijkt het wel alsof bouwbedrijven geen reclame hoeven te maken voor hun diensten. Niets is minder waar: wie wil opvallen, moet verschillende marketingkanalen gebruiken. Digitale media en offline reclame gaan daarbij hand in hand voor een groter bereik. Hoe je reclame maakt? Dat lees je hier!

Reclame op de bouwplaats

Steigers

Een sterke marketingtechniek is het rechtstreeks koppelen van reclame aan een bouwresultaat of bouwplaats, bv. d.m.v. spandoeken en steigerdoeken. Als een potentiële klant kan zien wat hem bij jouw bedrijf te wachten staat en het resultaat bevalt hem, zal hij graag bij je aankloppen om ook van je diensten gebruik te maken. De reclameruimte op de steiger is als het ware een “kwaliteitszegel” en informeert de voorbijgangers dat jouw bedrijf momenteel bezig is met de werkzaamheden.

Deze vorm van reclame is bovendien bijzonder kosteneffectief. Het vormgeven van steigerdoeken is dus zeker een overweging waard. Zij bevatten je naam en kunnen worden aangevuld met je contactgegevens. Potentiële klanten hoeven dus niet eerst naar de informatie te zoeken & kunnen het zeil fotograferen als geheugensteuntje.

reclame bouwhek

Bouwhek

Een praktisch alternatief is het bouwhek, dat hoe dan ook noodzakelijk is. De stutten van het hek zijn ideaal voor het bevestigen van reclameborden of afdekzeilen.

Extra voordeel? Je voorkomt ook dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken & vestigt zo de aandacht op de betrokken bouwbedrijven.

Enkele aandachtspunten:

  • PVC is het best bestand tegen moeilijke weersomstandigheden: het verbleekt niet en kan tegen vocht, kou & wind.
  • Je hebt de toestemming van de steigereigenaar nodig om je reclamezeil te mogen bevestigen.

Reclame op voertuigen

Bij een bouwproject worden steevast voertuigen gebruikt. Waarom zou je ze dan niet gebruiken voor reclamedoeleinden. Belettering voor bestelwagens of voor de achterruit van het privé-voertuig van bouwvakkers trekt de aandacht, op & naast de weg.

witte bestelwagen
Geen bestelwagen van 13 in een dozijn? Zorg voor gepersonaliseerde belettering!

Reclame op sociale media

Steeds meer mensen begeven zich op sociale media. Een goedkoop & zinvol reclamekanaal.

  1. Je plaatst een advertentie (dat kan al met een beperkt budget).
  2. Via de deelfunctie kunnen er aanbevelingen mee worden gedaan.
  3. Met een goede boodschap en het juiste moment kan de reclameboodschap zelfs viraal gaan.
aanhalingstekens

Mond-tot-mondreclame

Last but not least is de beste reclame meestal die van het gesproken woord, zowel online als offline.

Wie tevreden is over de diensten van je bouwbedrijf, zal je graag aan anderen aanbevelen. Zowel social media als gespecialiseerde reviewwebsites zijn daarvoor erg dankbare platformen. Een tevredenheidsbetuiging van de bouwers kan zich ook als een lopend vuurtje verspreiden.

De conclusie? Met een goede mix van offline reclame en social media marketing maak je je bouwbedrijf bekend onder potentiële klanten. Maak daarnaast gebruik van bestaande projecten en resultaten om je bedrijf te promoten.

01/08/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?