Romantische, zachte voor- en achtertuin: één met de pastorijwoning

Deze prachtige tuin in Kinrooi is in het voorjaar van 2020 afgewerkt: net op tijd om er in de onverwachte lockdown van te genieten. En of je kunt genieten in deze tuin! Een plons in het zwembad, zonnen op de ligbedden of een gezellig etentje aan het bijgebouw … het is allemaal mogelijk. En ook aan de voortuin is gedacht. Ontdek het volledige project in dit artikel.

ruime moderne tuin

Verdé tuinarchitectuur

Open start: bijna carte blanche

De bewoners van deze pastorijwoning volgden Verdé Tuinarchitectuur al enkele jaren op Facebook en waren erg gecharmeerd door zijn werk. Toen ze zelf iemand nodig hadden voor hun tuinontwerp, moesten ze dus niet lang zoeken.

Het vertrouwen in Verdé Tuinarchitectuur was dus van in het begin heel groot. Vandaar dat die bijna carte blanche kreeg voor het tuinontwerp. De enige vereisten: een bijgebouw, een zwembad en een gewolkte structuur. De tuin moest dus niet té strak zijn en helemaal bij de stijl van de pastoriewoning passen.

Sprookjesachtige voortuin met oprit uit kasseien

Starten deed Verdé Tuinarchitectuur met de voortuin. De oprit uit kasseien lag er al, het was dus belangrijk om daarrond te werken. Al snel is er beslist om met niveauverschillen te werken: lage plantjes, middelhoge ronde struiken en hogere Amelanchiers, ook wel krentenboompjes genoemd. Dat geeft een sprookjesachtig effect en geeft de hele woning een gezellige en uitnodigende sfeer.

Voor- en achtertuin in dezelfde stijl

Die stijl werd doorgetrokken naar de achtertuin: ook daar zien we de gewolkte structuur die een sprookjesachtige uitstraling geeft. Dezelfde planten, struiken en bomen komen terug. Zo zijn de voortuin, de woning en de achtertuin een mooi geheel.

Bijgebouw en zwembad als twee vereisten

En dan was het natuurlijk belangrijk om het bijgebouw en het zwembad in de tuin te integreren: dat waren twee belangrijke musts voor de bewoners.

Unieke afwerking van het zwembad

Verdé Tuinarchitectuur koos voor een klassiek rechthoekig zwembad. Het terras errond is verhard met padoek. Uiteraard mocht ook daar de uitstraling niet te strak worden. Daarom is er niet gekozen voor een klassieke lattenopstelling, maar voor een wildpatroon. De houten latten hebben drie verschillende maten en werden willekeurig naast elkaar gelegd. Resultaat? Een rustige, unieke sfeer die perfect in de tuin past.

Bijgebouw: aandacht voor het esthetische én het praktische

Ook de plek en de uitstraling van het bijgebouw werden door Verdé Tuinarchitectuur getekend en bepaald. Denk aan de hoogte, vormgeving en materialen. Zo waren de bewoners zeker dat die als perfect ging aansluiten bij de rest van de tuin.

In tegenstelling tot rond het zwembad, is onder het bijgebouw niet gekozen voor padoek, maar voor kleiklinkers. Waarom? Ten eerste om de verschillende oppervlaktes in de tuin te kunnen onderscheiden en het geheel wat speelser te maken. Ten tweede ook voor de onderhoudsvriendelijkheid. Onder het bijgebouw staan er immers een tafel en stoelen om gezellige etentjes te organiseren. Mors je eens met je barbecuegroentjes of wijn? Dan trekt dat zeker niet in de ondergrond. Het visgraadmotief zorgt er wederom voor dat de look niet te strak wordt.

Extra gezellige tuin dankzij verschil in ondergronden

De houten stijl van het zwembad vind je ook aan de witte erker van de woning. Het hout keert dus mooi terug. Onder de loungeset naast de woning is dan weer voor natuursteen gekozen: dat geeft meteen een luxueus en warm gevoel. Perfect om te vertoeven tijdens een zomerse namiddag, dus. Door ook hier voor een andere onderverdeling te kiezen wat de ondergronden betreft, krijgt de tuin een extra zachte uitstraling.

Ook in het donker genieten van de tuin

En last but not least: de verlichting. Ook op warme zomeravonden wil je natuurlijk nog even van je tuin genieten! Verdé Tuinarchitectuur zorgde zowel vooraan als achteraan de woning voor een goede mix tussen functionele en esthetische lampen. Zo zijn de terrassen en de oprit zeker goed verlicht, maar krijgen ook de bomen romantische sfeerverlichting. De armaturen zijn gemaakt uit hout, zodat die haast opgaan in de rest van de tuin. Gezelligheid troef!

Eindresultaat om trots op te zijn

Doordat de bewoners weinig concrete wensen hadden, liet Verdé Tuinarchitectuur zijn creativiteit de vrije loop. Dat maakte het moment om het voorontwerp te tonen extra spannend, maar de bewoners waren meteen tevreden. Niet moeilijk dat ze Verdé Tuinarchitectuur dan ook van harte aanraden bij vrienden en familie! 

Fotoalbum

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?

Meer realisaties van Verdé tuinarchitectuur