Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Homeproved?

Homeproved is een boordelingsplatform met voordelen voor particulieren én bouwbedrijven.

Voor particulieren.
Snel en gemakkelijk een kwalitatieve aannemer vinden? Of net andere (ver)bouwers helpen in hun zoektocht naar een betrouwbare vakman? Op Homeproved lees én schrijf je beoordelingen over aannemers in heel België. Dankzij die beoordelingen ben jij er zeker van dat je voor een professioneel bouwbedrijf kiest. Bovendien vinden je collega-(ver)bouwers gemakkelijk een geschikte aannemer door je ervaring te delen. En zo helpen we elkaar voor een succesvol bouwproject!

Homeproved verzamelt alle ervaringen – positief én negatief – die particulieren hebben met bouwbedrijven. Aannemers, schilders, schrijnwerkers, interieurbouwers … allemaal worden ze op basis van de volgende punten geëvalueerd door (ver)bouwers:

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Advies
 • Communicatie
 • Stiptheid
 • Orde en netheid
 • Naservice

Voor bouwbedrijven. Dankzij goede beoordelingen onderscheiden bouwbedrijven zich van hun concurrentie. Bovendien ontdek je als bouwbedrijf meteen ook waar je verbeterpunten liggen, die je ook meteen kunt aanpakken. Gevolg: je klanttevredenheid zal stijgen. Win-win voor alle partijen, dus!

Hoe dat precies in z’n werk gaat? Homeproved biedt bouwbedrijven de tools aan om een Homeproved-score op te bouwen, onder andere dankzij een automatische uitnodigingsmail waarmee je eenvoudig aan je tevreden klanten vraagt een beoordeling achter te laten. Die score kan dan weer gebruikt worden als salestroef door ze zichtbaar te maken op de eigen website of sociale media via bijvoorbeeld widgets

Voor wie is Homeproved bedoeld?

Homeproved is zowel voor (ver)bouwers als bouwbedrijven bedoeld. Wie zijn/haar ervaring met een bouwbedrijf wil delen, kan dat doen op Homeproved. Particulieren vinden dankzij beoordelingen van andere (ver)bouwers makkelijk betrouwbare bouwbedrijven. Een bouwbedrijf onderscheidt zich dankzij zijn score/beoordelingen dan weer van zijn concurrentie.

Zijn de beoordelingen wel betrouwbaar?

Ja, want alle beoordelingen worden onderworpen aan een vierstapscontrole. Zo worden emailadressen gecontroleerd en wordt er nagegaan of er geen vriendschappelijke/professionele band is tussen beoordelaar en bouwbedrijf. Bij twijfel zullen we steeds een bewijs van de samenwerking vragen, zoals een factuur of een offerte.

Ondanks voornoemde controles kan Homeproved de juistheid en volledigheid van een beoordeling nooit garanderen en is Homeproved hiervoor derhalve niet aansprakelijk. Lees hier ons volledig beoordelingsbeleid.

Zie je zelf een ‘verdachte’ beoordeling? Die kun je altijd melden via info@homeproved.com en wij kijken het zo snel mogelijk na.

Waar kan ik een verdachte beoordeling rapporteren?

Wij zetten alles op alles om onechte beoordelingen te voorkomen. Denk je dat er toch een beoordeling door de mazen van ons net is geglipt? Dan kun je dat altijd melden via info@homeproved.com en wij kijken het na.

Voor particulieren

Kan ik via Homeproved een klacht indienen over een bouwbedrijf?

Nee, dat kan niet. Op Homeproved kun je beoordelingen achterlaten, maar geen klacht neerleggen. Indien je problemen hebt met een aannemer, verwijzen we je graag door naar de Verzoeningscommissie Bouw.

Hoe schrijf ik een goede beoordeling?

Een goede beoordeling schrijven is helemaal niet moeilijk! Je beschrijft kort en helder wat volgens jou goed is gegaan en wat beter kon. Het is dankzij die bondige omschrijving dat andere particulieren een goed beeld krijgen van de werkwijze van jouw aannemer.

Waarom zou ik een beoordeling achterlaten?

Voor heel wat aankopen zoek jij de mening van anderen op: een nieuwe smartphone, een nieuw restaurant om uit te proberen, een leuke reisbestemming … De ervaring van anderen is belangrijk om zelf keuzes te maken. Dat geldt zéker ook voor een van de grootste investeringen die je ooit zult maken: je (ver)bouwproces. Dankzij jouw beoordeling help jij een toekomstige (ver)bouwer om met een betrouwbare aannemer in zee te gaan. Bovendien is die (ver)bouwer dan misschien ook meer geneigd om daarna zelf zijn/haar mening achter te laten, wat ook jou in de toekomst zal helpen in je zoektocht.

Hoe ziet zo’n beoordelingsformulier eruit?

Eerst en vooral vragen we je een score van 0 tot 10 te geven op de volgende specifieke dingen:

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Advies
 • Communicatie
 • Stiptheid
 • Orde en netheid
 • Naservice

Op basis van al die subscores berekenen we een betrouwbare, algemene Homeproved-score.

Daarnaast heb je ook de kans om je ervaring met het bouwbedrijf kort te beschrijven en vragen we wat voor soort werken zijn uitgevoerd en in welke periode dat is gebeurd.

Moet ik mij in mijn beoordeling aan bepaalde regels houden?

Ja, dat moet. Zo moet je eerst en vooral uiteraard samengewerkt hebben met het bouwbedrijf waarover je een beoordeling schrijft. Je mag geen onjuiste, bedrieglijke of frauduleuze informatie geven. Ook beledigende, discriminerende en aanstootgevende beoordelingen zijn uiteraard niet toegestaan.

Ik wil anoniem blijven, kan dat?

Ja: als je dat wilt, kun je anoniem blijven op Homeproved. Alleen je gebruikersnaam wordt op de website gepubliceerd – en die kies je helemaal zelf. Andere informatie zoals je naam, e-mailadres of telefoonnummer worden dus onder geen beding gepubliceerd en worden enkel en alleen gebruikt voor de interne administratie van Homeproved.

Ik vind het bouwbedrijf dat ik wil beoordelen niet terug, wat nu?

Als je de aannemer, vakman of het bouwbedrijf dat je wilt beoordelen niet terugvindt, wil dat waarschijnlijk zeggen dat er nog geen beoordeling over dat bedrijf is geschreven. Het bouwbedrijf toevoegen is gelukkig erg makkelijk. Je selecteert simpelweg de knop “bouwbedrijf toevoegen” en je vult de gegevens van de vakman in. Meteen daarna schrijf jij dan je ervaring waarheidsgetrouw neer.

Kan iedereen een bouwbedrijf toegevoegen op Homeproved?

Ja, iedere bezoeker van Homeproved kan een bouwbedrijf toevoegen, op voorwaarde dat die bezoeker zijn/haar persoonlijke gegevens correct invult. Geen zorgen, die persoonlijke gegevens worden niet openbaar gemaakt op de website, maar worden enkel gebruikt ter controle. De gegevens over een bouwbedrijf worden namelijk eerst nagekeken door Homeproved alvorens ze worden gepubliceerd. Voor meer informatie daarover verwijzen we je door naar de gebruiksvoorwaarden.

Kan ik mijn beoordeling aanpassen?

Onder bepaalde omstandigheden kan je beoordeling gewijzigd worden. Neem hiervoor contact op via info@homeproved.com of laat een bericht achter via ons contactformulier.

Hoe wordt de Homeproved-score van een bouwbedrijf berekend?

De Homeproved-score van een bouwbedrijf is de gemiddelde totaalscore overheen alle beoordelingen van de afgelopen 2 jaren, met een minimum van 5 beoordelingen.

Heeft het bedrijf minder dan 5 beoordelingen in de afgelopen 2 jaren ontvangen, wordt er geen score getoond.

Mijn beoordeling staat niet online, hoe komt dat?

Dat je beoordeling (nog) niet online staat, wil waarschijnlijk zeggen dat we nog volop bezig zijn met je beoordeling te controleren. Wanneer we zien dat die aan onze gebruiksvoorwaarden voldoet, wordt je evaluatie online geplaatst en zal je een mailtje ontvangen.

Voor aannemers

Ik ben niet akkoord met een beoordeling, wat moet ik doen?

Je hebt twee mogelijkheden.

 1. Je kan ons via de “misbruik melden”-knop op de hoogte stellen van beoordelingen die onjuiste informatie of onwaarheden bevatten. Wij zullen de beoordeling tijdelijk offline halen om de situatie te onderzoeken.
 2. Je kan ook zelf antwoorden op de beoordeling (let op: het aantal keer dat je kan antwoorden is beperkt afhankelijk van het type account dat je hebt). Contacteer ons voor meer informatie

Waarom zijn online beoordelingen zo belangrijk voor mijn bedrijf?

Of je nu reserveert in een restaurant, een nieuwe smartphone koopt of een reis boekt: je zoekt eerst online beoordelingen op. Het mag dan ook niet verbazen dat bijna 80% van de particulieren voor een grote investering als een (ver)bouwproject eerst op het internet beoordelingen opzoekt alvorens met een aannemer in zee te gaan. Dankzij Homeproved kun jij je onderscheiden van je concurrenten. Bovendien ben je ook beter vindbaar op zoekmachines zoals Google. Meer weten over de voordelen? Ontdek ze hier!

Kan ik mijn eigen bedrijf toevoegen?

Je eigen bedrijf toevoegen is zeker mogelijk. Dat is volledig gratis en doe je in twee eenvoudige stappen via deze link.

Hoe kan ik reageren op een beoordeling?

Ben je al aangemeld als eigenaar van het bedrijf? Dan kan je in je eigen beheersysteem een antwoord op de beoordeling formuleren. Let op: het aantal keer dat je kan antwoorden is beperkt afhankelijk van het type account dat je hebt. Contacteer ons voor meer informatie.

Nog niet aangemeld als eigenaar? Surf dan eerst naar jouw bedrijfsprofielen drukop de knop “bedrijf claimen”.

Ben ik verplicht om mijn bedrijfsprofiel in te vullen?

Nee, maar wij raden het wel sterk aan om je bedrijfsprofiel zo volledig mogelijk te maken: hoe meer informatie jetoevoegt, hoe betrouwbaarder je overkomt bij potentiële klanten.

Hoe kan ik klanten om een beoordeling vragen?

 1. Je vraagt hen ter plekke om een beoordelingachter te laten voor jouw bedrijf.
 2. Je stuurt hen een mailtje met een persoonlijke uitnodigingslink naar je beoordelingsformulier. Dat doe je eenvoudigweg door je aan te melden in je eigen beheersysteem en te surfen naar “Uitnodigen”. Daar kan je 1 of meerdere e-maildressen tegelijk toevoegen.Let op: het aantal klanten dat je kan uitnodigen is beperkt afhankelijk van het type account dat je hebt. Contacteer ons voor meer informatie.
 3. Heb je een PRO-of TEAM-account? Dan kan je ook review invite cards achterlaten. Dit zijn gepersonaliseerde kaartjes waarmee je klanten kan vragen om een review te schrijven.

Nog niet aangemeld als eigenaar? Surf dan eerst naar jouw bedrijf en klik op de knop “bedrijf claimen”.

Wat is een Homeproved-widget?

Een Homeproved-widget maakt het mogelijk om je Homeproved-score en beoordelingen op je eigen website te tonen. Waarom je dat zou doen? Zo laat je de bezoekers van je website weten dat je een goede Homeproved-score hebt en dus te vertrouwen bent.

Welke pakketten biedt Homeproved aan?

Homeproved heeft vier pakketten: GRATIS, LITE, PRO en TEAM.

Met een gratis account heb je toegang tot de basisfuncties, zoals...

 • je bedrijfsprofiel vervolledigen met nuttige informatie (zoals je contactgegevens, openingsuren en locaties) en foto’s van een realisatie,
 • een beperkt aantal keer reageren op beoordelingen,
 • een beperkt aantal klanten automatisch uitnodigen,
 • ...

Met het LITE-pakket heb je toegang tot onmisbare functies, zoals …

 • je bedrijfsprofiel vervolledigen met nuttige informatie (zoals je contactgegevens, openingsuren en locaties) en foto’s van realisaties,
 • reageren op beoordelingen,
 • een beperkt aantal klanten automatisch uitnodigen.

Meer weten

Met een betalend account (LITE, PRO, TEAM) krijg je toegang tot onmisbare extra features zoals

 • een groter aantal uitnodigingsmails+ review invite cards,
 • een notificatie ontvangen bij een nieuwe beoordeling,
 • een groter aantal realisaties toevoegen,
 • je Homeproved-score verzilveren op offline promomateriaal,
 • je Homeproved-score delen op je eigen website of sociale media.

Surf naar homeproved.pro voor de volledige informatie.

Wat kost een vermelding op Homeproved?

Een vermelding op Homeproved is volledig gratis, net zoals een bedrijfprofiel invullen of beoordelingen verzamelen. Alleen zo kunnen wij een volledig en onafhankelijk beeld van de markt geven. Wil je toegang hebben tot de handige tools die beoordelingen verzamelen én nieuwe klanten aantrekken nog makkelijker maakt? Ontdek het hier.

Kan ik mijn bedrijf laten verwijderen?

Een bedrijf laten verwijderen kan wanneer je bedrijf failliet is, niet meer bestaat of geen activiteiten meer in de bouwsector uitoefent. Hiervoor kun je ons contacteren via mail. Negatieve beoordelingen zijn nooit een voldoende reden voor verwijdering.

Juridische of financiële vragen?

Homeproved helpt je uit de nood!