Tijdloze woning met klasse & een vleugje retro

Pastorijwoning met retro-elementen in Keerbergen

Eigentijds, on trend & toch niet dertien in een dozijn? Daarvoor zorgde Stessens bij deze eengezinswoning in Keerbergen. Ondanks het vervelende coronavirus dat in de eerste fase van de werken tevoorschijn kwam, werd dit project gerealiseerd in een jaartje tijd. Zo kunnen de bewoners nu genieten van hun gezin in hun nieuwe woonst.

voorgevel

Stessens

Stessens

Zachte gevel met eiken eyecatcher

Zachte kleuren voor een rustige look

Voor de gevel van de woning werd gekozen voor een lichtgekleurde baksteen in combinatie met crème-kleurige raamprofielen in pvc (Zendow neo-premium). Pvc is erg onderhoudsvriendelijk en in zowat alle kleuren verkrijgbaar.

Achtergevel

De bewoners opteerden bewust niet voor zwart, maar voor een zachtere kleur. Dankzij die keuze is de uitstraling van de woning net iets anders dan die van andere eigentijdse woningen, maar wel kenmerkend voor de pastorijstijl.

Een eiken voordeur als eyecatcher

Dé eyecatcher van de gevel is zonder twijfel de eiken voordeur. In tegenstelling tot de pvc raamprofielen, vraagt een eiken voordeur wel een behandeling & onderhoud. De deur werd behandeld met laagje transparante topping om geen last te ondervinden van de weersomstandigheden. Door te kiezen voor transparant, blijft het natuurlijke karakter van het hout behouden. Bovenaan de deur is een glaspartij te zien die zorgt voor extra lichtinval in de inkomhal.

eiken voordeur

Ook de luikjes aan het raam boven de voordeur zijn in eik en werden op dezelfde manier behandeld.

Belangrijk om te weten: De eiken deur en luikjes moeten jaarlijks opnieuw behandeld worden om beschermd te blijven.”

Eenheid in stijl, van buiten naar binnen

Net als buiten, werd ook in het volledige interieur geopteerd voor kwalitatieve, zachte materialen, met hier en daar een blikvanger die de woning extra cachet geeft.

Ruime inkomhal met pivoterende glazen deur

We komen binnen in een ruime, lichte inkomhal met ingemaakte vestiairekasten waar twee aspecten meteen opvallen. De retro vloertegels waren een wens van de bewoners en maken van de inkomhal een aantrekkelijke, originele ruimte.

inkomhal

Een tweede item dat in het oog springt is de grote, glazen pivoterende deur die de hal met de leefruimte verbindt. Bij deze stalen deur werd niet gekozen voor traditioneel zwart, maar een iets zachtere koperkleur. Opnieuw een keuze die de woning uniek maakt in haar soort en het retro-element, dat ook terugkomt in de vloertegels, in de verf zet.

Moderne leefkeuken met oog voor detail

In de keuken is echt aandacht besteed aan het gezinsleven. De bewoners wilden een open leefkeuken waar ze de mogelijkheid hebben om samen met het hele gezin te eten. Omwille van het praktische én esthetische aspect zijn er zowel keukenkastjes met als zonder grepen.

keukendetails

Opvallend misschien is de keuze om het parket van de leefruimte door te trekken in de keuken. Mits een behandeling met olie is parket in de keuken een prima optie om de eenheid van het interieur te bewaren. De bewoners zijn zelfs erg positief verrast over de onderhoudsvriendelijkheid ervan.

open leefkeuken

Baden in luxe en comfort

Op de bovenverdieping vind je naast een enorme dressing met stijlvolle, ingemaakte kasten en de slaapkamers, 2 badkamers die luxe uitstralen.

Dressing

De grootste badkamer beschikt over een dubbele lavabo, inloopdouche en ligbad. De kleine badkamer, die bestemd is voor de kinderen is eveneens uitgerust met een ruime inloopdouche en dubbel badkamermeubel. De badkamermeubels zijn van fineer: een ideale keuze in een vochtige ruimte als de badkamer.

grote badkamer met bad

De douchewand gaat in beide gevallen met de pluimen lopen. Beide douches hebben een gigantische ‘wandtegel’ met marmerlook die erg luxueus oogt en bovendien heel onderhoudsvriendelijk is.

Een magnifieke zolder als kers op de taart

De kers op de taart van deze realisatie van Stessens is ongetwijfeld de magnifieke zolder. De zolder fungeert als extra, volwaardige leefruimte. Er is zelfs een aansluiting voor een moderne gashaard voorzien. Ook hier koos men voor parket om het luxueuze gevoel en de gezelligheid niet te verliezen.

zitruimte zolder

Hier valt voornamelijk de boekenkast op die de hele wand in beslag neemt. Een aardig staaltje maatwerk door de balken in het dak en de ramen die verwerkt moesten worden in de kast. De boekenkast wordt nog voorzien van een ladder om alle boeken makkelijk te kunnen bereiken.

zolder met boekenkast

Corona krijgt Stessens niet klein

Niet lang na de aanvang van de bouwwerken kreeg ook Stessens onvermijdelijk te maken met de nadelige gevolgen van het coronavirus. De aannemer verloor 5 weken doordat de levering van de ramen werd uitgesteld als gevolg van de eerste lockdown.

Buitenkant van de woning

Daarbij kwam het feit dat de bewoners bewust kozen voor een parketvloer. Om een houten vloer te kunnen plaatsen moet de ondervloer immers volledig droog zijn.

woonkamer

Maar corona kreeg Stessens niet klein. Ze slaagden er, ondanks de vertragingen, in om de woning binnen de afgesproken termijn op te leveren.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?