Van donkere ruimte naar gezellige badkamer met luxueuze look

Een kleine badkamer waarin toch een bad, inloopdouche, dubbele lavabo, toilet én voldoende opbergruimte aanwezig is: Sano Badkamers stond voor een behoorlijke uitdaging. Dankzij een goede mix van vakmanschap en creativiteit heeft Sano dit project tot een goed einde gebracht. Kijk binnen in deze stijlvolle badkamer en begrijp meteen waarom de bewoners dit “de gezelligste kamer in huis” noemen!

Van donkere ruimte naar gezellige badkamer met luxueuze look

Sano

Sano Badkamers

Van twee kleine ruimtes naar één badkamer

De voor-foto’s maken het meteen duidelijk: een stijlvolle, open badkamer creëren, zou niet eenvoudig zijn. Vooral de staat en de vorm van de ruimte maakten het moeilijk. Geen enkele muur liep recht, de ondervloer was in zeer slechte staat en er was sprake van een laag, schuin plafond. Bovendien was de badkamer erg klein en bestond die uit twee miniruimtes: de badkamer zelf en de ruimte voor de boiler.

De oplossing van Sano Badkamers: de muur tussen de twee ruimtes slopen. Zo werden twee kleine, donkere kamertjes alvast een iets groter geheel.

Lichte kleuren voor een open gevoel

Maar dat loste de problemen maar voor een deel op. Doordat de schuine muren moesten worden rechtgetrokken, werd de badkamer opnieuw kleiner. Gelukkig waren er al twee dakramen aanwezig, waardoor er veel zonlicht binnenvalt. Door ook nog eens te kiezen voor lichte kleuren, vergrootte Sano het ruimtegevoel.

Dankzij de dakramen en de lichte kleuren lijkt de badkamer extra ruim.

Zo werden het plafond en de muren geschilderd met witte badkamerverf. Die verf is – zoals de naam al zegt – speciaal ontwikkeld voor badkamers en zal dus niet beginnen schilferen door het vocht. Alleen de douchewanden en de muur naast het bad werden bekleed met witte acrylpanelen. Die zijn nog net iets meer waterbestendig.

Naast het bad werd een soort “spatwand” gecreëerd met witte acrylpanelen.

Ook de vloer werd licht gehouden. Daar is niet gekozen voor witte, maar voor lichtgrijze vinyltegels, zodat de badkamer niet te kil zou worden en zeker genoeg gezelligheid zou uitstralen. Het extra voordeel? Vinyltegels zijn erg onderhoudsvriendelijk: even met je dweil over de vloer en de badkamer is weer helemaal proper!

Hout in de badkamer

Dan was een van de eyecatchers aan de beurt: het lavabomeubel. Daarvoor is gekozen voor massief hout. Dat maakt de uitstraling van de badkamer warmer en authentieker. Hout in de badkamer, kan dat wel? Ja hoor! Ten eerste is er dankzij onder andere de dakramen voldoende ventilatie aanwezig. Ten tweede is het hout ook met een speciaal product behandeld. De bewoners hoeven zich dus geen zorgen te maken: het lavabomeubel blijft in uitstekende staat.

De trends volgen: een zwevend toilet

Het bewijs dat elk detail belangrijk is, zeker in een kleine badkamer? Het zwevend toilet: dat is niet alleen onderhoudsvriendelijk – je raakt immers overal meteen rond en onder –, het zorgt niet voor een breuk op de vloer, waardoor de ruimte groter lijkt. Bovendien oogt het ook minimalistischer: ideaal voor deze gezellige maar toch strakke badkamer.

Het toilet vormt geen breuk in de ruimte, maar laat de vloer strak doorlopen.

Het is duidelijk: Sano Badkamers is er met glans in geslaagd om een kleine badkamer met alle nodige meubels toch een open gevoel te geven. En dat voor een betaalbare prijs! Aan de foto’s hieronder valt de transformatie eens zo hard op. Zelf ook een stijlvolle badkamerrenovatie zonder je blauw te betalen? Aarzel dan niet om Sano Badkamers te contacteren.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?