Een containerzwembad: bizarre trend of interessante blijver?

containerzwembad

Een eigen zwembad in de tuin… het is en blijft de droom van velen, al blijft die droom om budgettaire redenen vaak een droom. Alhoewel… de nieuwste trend in zwembadland zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Maak kennis met het containerzwembad!

Coverfoto bij dutchtainer.com (Pinterest).

Zwemcontainer of containerzwembad: één pot nat

Een containerzwembad, ook bekend als zwemcontainer of zwembadcontainer is – hoe kan het ook anders – niet meer of minder dan een zwembad in een container. En neen, geen oude afvalcontainer waar de kindjes even in kunnen plonsen, een heuse omgebouwde zeecontainer! Zeecontainers zijn al langer populair in de tuin, als poolhouse of tuinhuisje, met het containerzwembad als kers op de taart!

containerzwembad met raam
Luxe, maar dan anders. Foto bij mixedgrill.nl (Pinterest).

Wist je dat… een zeecontainer vaste afmetingen heeft? Er zijn over het algemeen 2 formaten: 6 x 2,44 x 1,70 m of 12 x 2,44 x 1,70 m.

Verstoppertje of open kaart?

Net zoals bij een ander zwembad het geval is, kan je heel wat kanten uit wat de integratie in je tuin betreft. Speelt jouw zwembad verstoppertje of net open kaart?

ingebouwd containerzwembad

Net echt: een ingebouwde container

Wil je een betaalbaar(der) zwembad, maar ben je niet overtuigd van de industriële look van een zeecontainer? Dan kan je de container laten inbouwen. Zo creëer je het gevoel van een echt zwembad, zeker wanneer je de zwemcontainer afwerkt met tegels en een trapje.

Je ziet nauwelijks dat dit ooit een zeecontainer was. Foto bij modpools.com (Pinterest).

container bekleed met hout

Bovengrondse eyecatcher

Wél fan van het karakter van een container? Dan maak je van je containerzwembad dé blikvanger in de tuin. Wat de kleur en afwerking betreft heb je carte blanche! Zo kan je bijvoorbeeld de wanden bekleden met hout voor een strakke, gezellige look.

Compact en gezellig! Foto bij awesomejelly.com (Pinterest).

Mag het echt iets unieks zijn? Ga dan voor een exemplaar met raam! Op die manier krijgt zwemmen een extra dimensie.

Het prijskaartje

Een zwembad is en blijft een hele investering, al is een containerzwembad heel wat betaalbaarder dan een klassiek inbouwzwembad. Vanaf €20.000 heb je een zwembad van 6 m lang. Wil je er eentje van 12 m? Dan betaal je uiteraard meer, al is die kost niet in verhouding met de lengte (lees: een zwembad dat dubbel zo lang is, is in verhouding goedkoper).

Wist je dat… je ook een containerzwembad kan huren voor een event? Let the poolparty begin!

30/09/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?